Opinió

La nova fornada francesa

Lluny d'abaixar els braços, la selecció francesa ha sabut tirar endavant. I ho ha fet, a més, amb la sang nova d'una generació que promet grans èxits durant molt de temps

L'estiu de l'any passat, a les acaballes de la final de l'Eurocopa entre França i Portugal, el marcador reflectia un 0-0. Aleshores, va arribar la millor ocasió per als amfitrions: Gignac va excel·lir amb un driblatge de fantasia a l'àrea i va disparar al pal. L'onze del gall tenia el trofeu a tocar, davant una afició que volia rememorar aquella victòria del mundial del 1998, però el pal els va tancar la porta de la glòria. Ja en la pròrroga, una canonada del corpulent davanter Eder va donar el títol als portuguesos.

Va ser una galleda d'aigua freda per a Didier Deschamps i els seus. Lluny d'abaixar els braços, la selecció francesa ha sabut tirar endavant. I ho ha fet, a més, amb la sang nova d'una generació que promet grans èxits durant molt de temps. La nova llista que ha fet Deschamps en aquest tram de partits de seleccions n'és un exemple clar. A més d'un Umtiti, ja consagrat, el jove central Kimpembe (21) va enlluernar Europa en el partit d'anada de la Champions entre el PSG i el Barça, durant el qual el central va ser capaç de minimitzar la figura d'una bèstia com Luis Suárez.

L'equip de moda a França, però, no és el totpoderós equip de la capital, sinó el Mònaco: flamant quartfinalista de la Champions League i líder dominant de la Ligue 1. Els laterals: Sidibé (22) i Mendy (24) són dues autèntiques boles de canó que se sumen constantment a l'atac amb perill. Per posar equilibri a tota aquesta bogeria ofensiva, Bakayoko (22) posa el múscul al mig del camp d'un equip que ja té enamorat tot Europa. Tots tres han convençut Deschamps per formar part de la selecció absoluta. A la mitja punta, Tolisso (22) és pura creativitat. El seu joc entre línies i la seva clarividència a prop de l'àrea fan d'ell un futbolista especial. Al mig del camp s'ha d'afegir l'exquisidesa tècnica de Rabiot (21) i la velocitat sideral de Lemar (21). El màxim exponent d'aquesta nova fornada és sens dubte Mbappé (18). La temporada passada jugava al juvenil del Mònaco i ara és el referent atacant d'un equip en estat de gràcia. Al seu canvi de ritme prodigiós hi suma una fredor imperial de cara a porteria. Tots ells estan en la llista de Deschamps. És la nova fornada francesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)