Opinió

Quan el futbol és un estat d'ànim

El Sevilla és un equip en depressió que no ha estat capaç de refer-se del gol que li va fer Vardy en els quarts de la Champions

El futbol és l'esport rei per diverses qüestions. En primer lloc, perquè és un exercici de democràcia. Tothom és igual davant la pilota. No importa si ets el fill d'un magnat petrolífer o si lluites per sobreviure cada dia en un poble de la sabana africana. Només necessites alguna cosa per xutar i aleshores, ja pots jugar a futbol sempre que vulguis. D'altra banda, se li afegeix una complexitat: es juga amb la mateixa part del cos amb què es fa la tracció del moviment; les cames. Per acabar, com en tots els esports d'equip, es necessita una gran coordinació entre totes les peces del grup. Més enllà de la coordinació tècnica i tàctica, cal, a més, fer una gestió de les emocions molt acurada de tots els jugadors. I és que el futbol és un estat d'ànim.

El vessant psicològic té, en primer lloc, un impacte directe sobre el rendiment individual i, per tant, en segon lloc, sobre el col·lectiu. La confiança en allò que es fa és vital a la vida. En el futbol, en què et trobes davant un equip que et vol apartar del camí, encara ho és més. El Sevilla arriba avui al Camp Nou en el seu pitjor moment de la temporada. Amb Sampaoli, nouvingut a la banqueta l'estiu passat, l'equip va patir molt en les supercopes d'Espanya i d'Europa. A poc a poc, però, va anar agafant el to competitiu. Dominar la possessió, monopolitzar la pilota, sotmetre el rival… eren conceptes que el tècnic argentí repetia una vegada i una altra. En aquesta bona línia, l'equip andalús es va plantar al mes de gener a dos punts del lideratge de la lliga i en els vuitens de final de la Champions League. En l'anada d'aquest partit continental a casa, els andalusos van dominar el duel de dalt a baix. L'avantatge era de dos a zero, un resultat que quedava molt curt pels mèrits que havien fet Vitolo, Nasri, Sarabia, Correa i companyia. En una jugada aparentment inofensiva, Vardy, el killer del Leicester, va caçar una pilota a l'àrea i va fer el 2-1.

El cop era assumible, perquè l'eliminatòria seguia oberta, però moralment impossible de suportar per als homes de Sampaoli. Des de llavors, van caure eliminats en el partit de tornada i han vist com l'Atlético de Madrid els ha pres la tercera plaça en la lliga. El Sevilla és un equip en depressió que no ha estat capaç de refer-se d'aquell gol de Vardy, l'origen d'aquesta crisi de resultats. I és que el futbol és un estat d'ànim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)