Opinió

Vergonya

Fa tota la impressió que la UEFA ha actuat pensant només en si mateixa en tot aquest afer

No. El partit de Dortmund no s'hauria d'haver jugat just l'endemà. No era el dia ni el moment. Els responsables de la UEFA no han estat gaire afortunats amb aquesta decisió. Més ben dit, gens.

Han demostrat tenir molt poca sensibilitat i un escàs sentit comú. I no val ni l'argument que si s'hagués ajornat el partit s'hauria pogut interpretar com un pas enrere i que d'alguna manera es facilitava que els terroristes s'acabessin sortint amb la seva.

No es tracta d'això. Ni de demostrar amb aquesta acció unitat i fermesa davant el terror, ni tampoc de la igualtat de condicions dels dos equips a l'hora d'afrontar el partit, ni del resultat, res de tot això. És tot molt més simple.

Es tracta senzillament de mostrar una certa sensibilitat cap a unes persones que unes hores abans han patit un atemptat terrorista, que per sort ha tingut poques conseqüències, però que, tot i això, segurament no ho oblidaran mai.

Ja sé que la majoria dels futbolistes professionals són uns privilegiats, que es guanyen molt bé la vida, potser massa bé i tot, i que sovint viuen en un món gairebé virtual, en una espècie de bombolla aïllada de la realitat, on totes els ponen.

Tot això ja ho sabem, però tampoc hem d'oblidar que per damunt de tot són persones. I amb els sentiments, amb l'estat emocional i anímic de les persones no s'hi juga, o no s'hi hauria de jugar.

Els jugadors del Borussia Dortmund, i també en certa manera els del Mònaco, no estaven en condicions de jugar l'endemà del malson que van viure. Tot és molt recent. Fins i tot no hi ha hagut ni temps de processar el que acaben de passar.

No hauria costat res ajornar el partit uns quants dies, una setmana, com a mínim. El temps necessari per refer-se mínimament d'un tràngol d'aquesta mena. Però l'endemà no tocava. S'ho haurien pogut estalviar.

Algú podrà pensar que la UEFA, amb la decisió de jugar just l'endemà, ha fet una demostració de fermesa, de mostrar-se inalterable davant adversitats d'aquesta magnitud. Però em fa l'efecte que aquesta no és la lectura adequada.

Fa tota la impressió que la UEFA ha actuat pensant només en si mateixa, en l'organisme, en la competició, per tal que no s'alterés l'ordre establert i, per contra, ha oblidat els autèntics protagonistes d'aquest negoci, que, encara que sembli mentida, són també persones com ells.

És una vergonya que s'hagi jugat el partit quan no havien ni passat vint-i-quatre hores dels fets i, a la vegada, els responsables de la lliga de campions han demostrat tenir-ne molt poca a l'hora de gestionar tot aquest afer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)