Opinió

Un projecte que està esgotat

El discurs de Luis Enrique és el de la pura impotència, veient com l'equip vol i no pot mentre la temporada s'escapa

Fa quinze dies apostàvem que, en la recta final de la lliga, era més fàcil que el Real Madrid fallés (empat amb l'Atlético), que no que el Barça aconseguís el repte de guanyar els deu últims partits (derrota a Màlaga); i fa dos mesos, aventuràvem que aquest Barça aspirava a tot (i encara ara), però que havia deixat de ser favorit a res, perquè havia perdut la fiabilitat, una qualitat irrenunciable per aixecar el 99% dels títols conquerits en l'última dècada. Recorden l'última Champions, construïda eliminatòria a eliminatòria en partits d'anada demolidors contra els campions de les millors lligues? Recorden el 83% de victòries d'aquell equip i el 79% de la temporada passada, comparats amb el 67% de victòries d'aquesta temporada? Com de lluny queda ara aquella ratxa rècord de 39 partits invicte de fa un any? El Barça de Luis Enrique va guanyar la primera lliga (2014/15) amb 21 gols encaixats, la segona (2015/16) amb 29 i gràcies a un esprint final perfecte i, en aquest campionat, ja ha rebut 30 gols i encara resten sis partits per jugar. És cert que les dades no ho expliquen mai tot, però sí que donen pistes i arguments. Avui dia, el Barça aspira encara al triplet, però res fa pensar que tingui prou recursos per guanyar-lo. Superar la Juve no és una quimera i el Real Madrid ja té molt gastada la flor dels gols en l'últim minut.

El problema és que després de la desfeta de París i la catarsi posterior, l'equip no ha pogut evitar el clatellot de Torí; com tampoc va poder evitar les derrotes als camps del Dépor i del Màlaga sabent que eren punts determinants per guanyar la lliga. Luis Enrique va saber recuperar la mentalitat i els valors col·lectius en un grup que sempre ha tingut talent de sobres i que compta per desenes els títols guanyats, però el rendiment d'aquest grup del 2015 cap aquí és clarament decreixent i ara mateix és un equip d'extrems, capaç de fer el millor i també el pitjor, però incapaç de mantenir un nivell alt –a la seva altura– no ja durant els onze partits que li queden en el millor dels casos per acabar la temporada, sinó durant els noranta minuts del pròxim partit. L'últim que ha disputat, contra la Real Sociedad, és un bon exemple dels molts que ha donat l'equip al llarg de la temporada. Trenta minuts de convicció, arguments i rendiment i 60 d'impotència. La mateixa impotència que va verbalitzar Luis Enrique en el postpartit de Torí. La mateixa que, en el fons, el va impulsar anunciar el final de la seva etapa com a entrenador del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)