Opinió

Valentia per imaginar

Encara que difícilment se salvarà, Rubi ha evidenciat que és un tècnic molt singular

En un esport en què els resultats dicten sentència, a vegades les veritats estan en les intencions. Per evident que pugui semblar un escenari, sovint la clau és saber llegir entre línies. I em sembla que Rubi mereix algú que s'atreveixi a mirar el rerefons de la seva feina. El seu currículum potser marcarà en vermell dos descensos consecutius, l'any passat amb el Llevant i previsiblement amb l'Sporting aquesta temporada. Quedarà un 0-4 contra l'Atlético i un 6-1 al Camp Nou. Una batalla estèril contra el Madrid, resolta amb l'habitual èpica blanca i un adeu sense pal·liatius. Però buscant més enllà de les evidències, la feina de Rubi evoca valentia.

Deia Marcelo Bielsa que la feina d'un entrenador és imaginar. I Rubi és d'aquells que s'atreveixen a fer-ho. A misses dites tot són certeses, però no ha de ser fàcil posar-se davant d'un grup de 23 futbolistes descosits pel pes de la competició i d'una realitat que els arrossega cap al pessimisme, i convidar-los a ser valents, a jugar amb alegria. La fisonomia habitual d'un equip instal·lat en la urgència és retrògrada, la d'algú que intenta tornar als orígens, a les bases més simples. En un moment de col·lapse mental, preval equivocar-se poc. Rubi, en canvi, ha optat per fer pensar els futbolistes, per intentar que el punt d'inflexió psicològic arribés com a conseqüència de conviccions futbolístiques més pròpies d'equips que gaudeixen de bona salut. I encara que ja fa un parell de jornades que l'Sporting ha perdut el fil i l'esperança, em sembla que no ha estat tan lluny d'aconseguir-ho. És molt significativa l'elecció de Mikel Vesga, un migcampista sense experiència però amb un atreviment notable, per moure els fils de l'equip i per moments s'ha pogut percebre un Sporting viu, convençut de pressionar, alliberat per jugar, amb Sergio Álvarez redescobrint les seves virtuts amb arribada a l'àrea, amb una idea al cap però sentenciat per la seva poca contundència a les àrees, on es troben els resultats. Quedarà previsiblement un nou descens, però pel camí es poden recollir també els sediments d'un entrenador d'idees sòlides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)