Opinió

Qui dia passa, any empeny

Prou de buscar l'enemic a fora, prou de judicialitzar i polititzar el Barça

Potser ha arribat el temps de dir prou, de no deixar-nos enganyar ni influenciar per moviments de caire populista que estan fets de cara a la galeria i per tapar o amagar la situació actual del nostre Barça. Crec que la situació del Futbol Club Barcelona és preocupant per motius diversos, però és molt més inquietant especialment per la falta de decisions de pes en l'aspecte esportiu. La resposta dels actuals gestors del Barça a la situació esportiva és adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum o dir que des de Madrid ens volen fer mal per així no haver de parlar del que estan fent per intentar millorar el nostre club (que sembla que no és gaire), seccions, etcètera. Ja sabeu, qui dia passa, any empeny.

El Barça és un clar representant de Catalunya i de Barcelona i es podria dir que és el millor ambaixador possible en termes d'imatge. Això és una realitat, forma part de l'ADN d'aquest club i no necessita escenificar-se. El Barça és un club amb moltes sensibilitats i que acull molta gent de la resta d'Espanya, d'Europa i del món, la qual cosa ens fa molt grans. Gent com Ronaldinho, Rivaldo, Cruyff i Messi, ajuden a ampliar aquesta imatge del Barça i són valors del nostre club. En aquest sentit, els èxits esportius són molt importants. Però, lamentablement, la imatge del Barça ara mateix no és la millor ni de bon tros i això ens afecta tots i, per descomptat, la directiva. Doncs ara resulta que els actuals gestors necessiten un plus, a part de tot el que he esmentat abans, i per això han decidit adherir-se a una situació/posició concreta, perquè saben que serà ben rebuda per part de l'actual Generalitat de Catalunya i una part del seguidors del Barça. Això tindrà, pensen ells, un efecte de permissivitat que pot apartar, almenys durant un temps, el veritable debat que hauríem d'estar tenint tots aquells que estimem el Barça. En altres paraules, hauríem de parlar de temes com l'entrenador de futbol i la nova planificació del primer equip, les necessitats de l'equip de bàsquet de cara a la nova temporada, la planificació i la gestió de les categories inferiors, la incapacitat per tancar fitxatges que acaben anant a un altre club, la desastrosa gestió d'altes i baixes des de fa un temps i un llarg etcètera.

Amb independència del que cregui cadascú i amb tot el respecte a les ideologies o sentiments, deixem-nos de romanços i centrem-nos en el que ha de fer el Barça en aquest pròxims dies, setmanes i mesos perquè si tot continua igual acabarem com l'any passat. Prou de buscar l'enemic a fora, prou d'intentar fer-nos creure que tothom està en contra nostre, prou de dir mitges veritats, prou de judicialitzar el Barça, prou de polititzar el Barça... Si us plau, prou de dir “farem” i més posar-se a fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)