Opinió

DIES IRAE

Barça, Juve, Madrid: les diferències

DIMECRES 10.

L'anada de les semifinals havia estat determinant i la final de la Champions serà la que estava cantada: Juventus-Real Madrid. Tots dos equips van interpretar bé el que havia sabut fer molt bé el Barça de Luis Enrique de fa dos anys: no deixis per a la tornada el que puguis resoldre en l'anada, sigui a casa o a fora. Entre altres raons que el Barça no sigui en la final de Cardiff, una és aquesta: haver-se abandonat en els partits d'anada dels vuitens i dels quarts. Les altres raons es poden resumir en una de sola: una qüestió futbolística. No ha estat suficient per a l'equip de Luis Enrique tenir la idea del futbol que ha donat més èxits a l'equip, tenir el trident i haver aplicat recursos complementaris que han funcionat puntualment, com ara la combinació del futbol de possessió amb un joc més directe.

Al final, la diferència entre el Barça i els dos finalistes ha estat de qualitat i de profunditat de la plantilla. Perquè ni la idea futbolística de l'equip d'Allegri ni la de l'equip de Zidane són superiors a la del Barça. Sí que ho ha estat (ho és) la convicció amb què els tècnics han tret rendiment de les seves plantilles.

Durant anys, l'aposta de Florentino Pérez pels galàctics havia comportat que les plantilles fossin desequilibrades i que hi hagués un abisme entre els titulars i els suplents. Quan l'equip ha tingut jugadors de primera línia mundial (no galàctics) en totes les posicions, els resultats li han somrigut. Els dos laterals en són l'exemple clar: Carvajal (suplent de Montoya a la selecció espanyola sub-21) ha progressat fins a ser un dels millors laterals drets del món i Marcelo té qualitat i fa dos anys que juga amb una convicció superior.

I la Juve va vendre Vidal i Pogba a canvi de fer-se més fort a les àrees. En defensa ja ho era. I amb Higuaín i Dybala és molt fort en atac. Els dos són equips amb onze posicions difícilment millorables i amb recanvis de garanties. El Barça, en canvi, és millorable sobretot als dos laterals i als interiors (titulars i suplents).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)