Opinió

Un pas endavant

L’Espanyol ha posat els fonaments d’un projecte que il·lusiona els seus aficionats, que té molt bona pinta

Ramon Robert i Jordi Lardín han fet balanç aquesta setmana de la temporada de l’Espanyol i han explicat també, tot i que per sobre, quins objectius es marquen de cara a la propera.

És indiscutible –només cal mirar cap enrere i veure com ha anat la cosa els últims anys– que el balanç del primer curs complet de Chen Yansheng al capdavant del club és més que satisfactori.

L’Espanyol ha millorat en totes les àrees, especialment en l’esportiva i en l’econòmica, i també lleugerament en la social, tot i que en aquest apartat és on menys s’han notat per ara els canvis i, per tant, on hi ha més marge de millora i feina a fer.

En l’aspecte esportiu, i a diferència de la temporada passada, l’Espanyol no només no ha patit gens ni mica, sinó que ha acabat classificat entre els deu primers, com des del club s’havia previst a l’inici.

Amb una plantilla força millorada, amb més qualitat que la d’altres anys i amb el plus i l’encert que ha suposat, en tots els sentits, l’ascens de quatre jugadors del filial al primer equip, els de Quique Sánchez Flores han fet una temporada notable.

És cert que l’arrencada de la temporada va ser complicada, que l’eliminació en la copa de bon començament va ser per a molts aficionats una decepció, i que en línies generals l’equip ha estat millor a domicili que no pas a casa, però també és veritat que els blanc-i-blaus han fet un pas endavant i han demostrat ser un bloc ben treballat i consolidat en molts aspectes del joc, com ara el defensiu, en què tanta falta feia.

Pel que fa als fitxatges, hi ha hagut una mica de tot. Alguns que han estat tot un encert, com la tornada de David López o les aportacions de Diego López, Diego Reyes i Pablo Piatti. D’altres, amb tocs de qualitat però amb massa intermitències com Jurado o José Antonio Reyes, i també incorporacions difícils d’entendre com les de Demichelis i Álvaro Vázquez.

Ja sé que és impossible encertar del tot però des del club em fa l’efecte que tenen clares dues coses. Primer, que els nous fitxatges que vinguin han de suposar un salt més de qualitat i han de millorar el que ja hi ha a la plantilla. I en segon lloc, que cal tancar la confecció de l’equip abans del 31 d’agost, i no com l’estiu passat, quan a l’últim dia encara quedava més d’un fitxatge per fer.

Tot i això, l’Espanyol ha posat els fonaments d’un projecte que il·lusiona els seus aficionats, que té molt bona pinta i que, sobretot, té molt recorregut. No és qüestió, però, de córrer ni d’anar amb presses, simplement de tenir clar com i cap on es vol anar, cosa que no és fàcil però sí engrescadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)