Opinió

Juventus: començar la casa pels fonaments

El tècnic italià ha donat una lliçó de com aprofitar les fortaleses de l’equip rival per convertir-les en virtuts pròpies

Ara fa justament dos anys, la Juventus de Torí es va plantar en la final de la Champions League davant del Barça. La vecchia signora va lluitar fins al final aquella nit primaveral a Berlín, però la primera maquinària dissenyada per Luis Enrique tenia una rauxa imparable. Des de llavors, des d’aquella derrota, l’equip s’ha anat transformant a poc a poc. Ha anat perdent peces molt importants del seu engranatge i les estrelles de llavors, Pirlo, Pogba, Vidal, Tévez i Morata, ja no hi són. És a dir, els cinc homes titulars més avançats han marxat. Lluny de suposar un drama, Allegri ha sabut reconvertir l’equip a partir de la millor virtut de la Juve: la fortalesa defensiva.

I és que aquest equip presenta un sistema defensiu sense fuites. Una estructura impecable que fa que tiranitzi l’scudetto amb mà de ferro any rere any i que fa que llueixi a Europa. En els dotze partits de la Champions que ha disputat aquesta temporada, només han rebut tres gols. Tots tres provinents de llançaments de pilota aturada que han generat segones jugades molt complicades de frenar. El tècnic ha donat una lliçó de com aprofitar les fortaleses de l’equip rival per convertir-les en virtuts pròpies. En els quarts de final contra el Barça, en ple èxtasi del nou sistema blaugrana, Allegri va obrir el camp per colpejar la banda esquerra del Barça, on Cuadrado i Alves van castigar Mathieu sense descans. Ja en les semifinals, contra el Mònaco, un equip alegre amb dos rematadors de primer nivell com Falcao i Mbappé, el preparador transalpí va decidir posar una defensa de tres i, de retruc, asfixiar el joc per les bandes del conjunt monegasc. Aquest dissabte s’enfrontarà amb el gegant de la competició europea, un Real Madrid en plena forma, amb un equip molt diferent al de la final de fa dos anys. Ara són Pjanic i Khedira els que governen el mig del camp, Dybala i Alves els que inicien els atacs i Higuaín qui remata la feina. Un equip ple de cares noves que, això sí, conserva l’essència que el fa gran: un nucli defensiu gairebé impenetrable amb Buffon, Bonucci, Barzagli i Chielini. Allegri ja ha dit que el seu equip no és favorit per endur-se la Champions League, però tots coneixem l’amenaça que suposa la Juve, que sempre construeix els partits a partir d’uns fonaments defensius molt sòlids.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)