Opinió

El Girona, a l’elit

Per què no ho hauria de poder fer el Girona la temporada que ve?

Quina gran alegria ha estat per als gironins i per al futbol català que el Girona hagi pujat a primera divisió! Sense cap mena de dubte ha estat una autèntica proesa que un club de 87 anys d’història, la campanya vinent jugui contra el Barça, el Madrid, l’Espanyol... Els aficionats encaradeuen estar somiant. Els dos últims anys ho van tenir a tocar i enguany s’ha fet realitat. Els de Pablo Machín han demostrat que és possible assolir objectius quasi impensables a còpia de treball, il·lusió i, per descomptat, talent. Tradicionalment, es deia que Girona era més de bàsquet que de futbol... L’enorme atracció d’anar al Camp Nou en lloc d’acudir a Montilivi o a altres camps és un factor contra el qual els clubs han de lluitar. La temporada que ve veure el Girona enfrontar-se amb els equips de primera serà com un somni. Aquesta temporada hem vist com el nouvingut Leganés, que molta gent creia que baixaria, ha mantingut la categoria! Per què no ho hauria de poder fer el Girona la temporada que ve? Ara toca viure el present i gaudir del que han fet. Cal felicitar la institució dirigida per un exjugador, Delfí Geli, que va confiar a Quique Cárcel la confecció d’una plantilla que ha tingut la fe de lluitar per un ascens finalment assolit. El seu entrenador ha sabut gestionar magistralment les emocions que apareixen quan l’objectiu està a tocar i no arriba. La por és un element paralitzant que limita totes les nostres accions, però has de lluitar per superar-la. Els equips que estan jugant encara per pujar o mantenir la categoria bé que ho saben.

Cal felicitar també el Nàstic, perquè el que ha fet ha estat increïble. Van fitxar un entrenador tres jornades abans d’acabar i van guanyar els tres partits per mantenir-se a segona A! No és fàcil superar aquestes situacions, però la motivació i la fe són indispensables. Tant de bo el Barça B pugui assolir l’ascens a la desitjada segona A. S’enfrontarà amb l’històric Racing amb l’avantatge de jugar la tornada al Mini. Felicitacions als que han pujat o han salvat la categoria i ànims als que no ho han pogut aconseguir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)