Opinió

DIES IRAE

Sis clubs catalans a l’elit; bé, no?

Tres i tres

DIUMENGE 25.

Amb l’ascens del Girona, el futbol català recupera els tres equips a la primera divisió. Això no passava des de feia més d’una dècada. I només hi va haver quatre clubs catalans a la màxima categoria l’any 1948, amb el Barça, l’Espanyol, el Sabadell i el Nàstic. I amb l’ascens del Barça B a segona A, es mantenen tres clubs catalans a la categoria, amb el Nàstic i el Reus, un nombre considerable en termes històrics.

Aquesta situació retrata un futbol català d’elit que té prou bona salut, si més no en quantitat numèrica. Al marge de la dimensió universal del Barça, també sembla que tenen bona salut l’Espanyol, gràcies a la voluntat de la nova propietat de construir un projecte que vagi creixent a poc a poc però de manera ferma, i el Girona, que s’ha estabilitzat institucionalment després d’anys de convulsió i de perill fins i tot de desaparició. A segona A, el Nàstic sembla un club consolidat a la categoria tot i el perill de descens fins a l’última jornada, el Reus ha demostrat que hi ha arribat amb voluntat de quedar-s’hi i el Barça B hi arriba amb intenció de llarga permanència. I estaria bé que, en tots els casos, sigui amb molts jugadors catalans.

La multipropietat

DIMECRES 28.

El cas del Girona mereix un comentari a part. El City Football Group està tancant el procés per aconseguir el 80% de les accions comprant les de TVSE Futbol. O sigui, el nou propietari serà el mateix que el del Manchester City i tres clubs més, un a Nova York, un a Melbourne i un a l’Uruguai. Entenc l’estabilitat empresarial i l’impuls econòmic i esportiu que això pot donar al Girona. Però no és tan clar que no es pugui entrar en un conflicte d’interessos en determinades situacions, potser indirectes. Les multipropietats poden arribar a interferir en la competició, encara que sigui de manera tangencial. Ho tenim clar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)