Opinió

Ligue 1, talent per disfrutar

La Ligue 1 francesa és una lliga divertida, en què cada any apareixen jugadors del no res, per fer un salt de qualitat i exhibir-se en un entorn propici per a l’espectacle

Hi ha diversos tipus de competicions en el futbol europeu. N’hi ha que tiren de bitlletera per fer fitxatges estratosfèrics i pagar salaris fora d’òrbita, com la Premier League anglesa. D’altres, com l’espanyola, sempre estan caminant al voltant del caos organitzatiu, però tenen un nivell tan alt que tapen aquestes mancances. Precisament, a Alemanya l’organització i l’orientació a l’aficionat són modèliques. També n’hi ha que, com la Serie A italiana, s’estan refent amb força d’escàndols extraesportius encara molt recents.

D’entre totes les lligues europees, n’hi ha una que la temporada vinent promet emocions fortes. La Ligue 1 francesa és una lliga divertida, en què cada any apareixen jugadors del no res, per fer un salt de qualitat i exhibir-se en un entorn propici per a l’espectacle. Després que el Mònaco trenqués el monopoli del totpoderós PSG la temporada passada, s’ha obert un nou escenari en què tot és possible. Grandíssims entrenadors ocuparan les banquetes: Unai Emery per reprendre el rumb d’un PSG encara tocat; Òscar Garcia, que arriba al Saint-Etienne amb ganes de deixar-se veure en una lliga de primer nivell; el repte majúscul de Marcelo Bielsa al capdavant del Lilla; els projectes de continuïtat de Genesio i Jardim a l’Olympique de Lió i el Mònaco, respectivament, i la incorporació estel·lar d’un Claudio Ranieri que vol tornar a ocupar portades amb el Nantes. La Ligue 1 és ja un escenari en què els professionals volen brillar. Hi ha hagut fitxatges de gran nivell. La qualitat tècnica de Tielemans, l’un contra un de fantasia de Bertrand Traoré, la velocitat sideral de Mboula, les pujades per la banda de Yuri Berchiche, la potència física i rematadora de Mariano i la creativitat de Thauvin s’afegiran la temporada que ve a una competició en constant creixement.

És cert que alguns talents han marxat (o acabaran marxant a curt termini), però aquesta és precisament la clau de l’èxit: la constant innovació i la qualitat de joves futbolistes que volen créixer de bracet dels grans entrenadors que s’han afegit a la competició. Joves talents i entrenadors de primer nivell són una combinació perfecta per assegurar un gran espectacle la temporada que ve en una competició de molt talent: la Ligue 1 francesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)