Opinió

DIES IRAE

L’ogre, enveja olímpica i dos monstres

Torna un mite

DIUMENGE 9.

Garri Kaspàrov tornarà a competir en un torneig oficial d’escacs, als 54 anys. El conegut com a Ogre de Bakú, ha estat notícia en els últims anys per haver participat en el tauler de la política en una partida contra la dictadura encoberta de Vladimir Putin a Rússia que l’ha obligat a viure a l’estranger. En el paper d’opositor no ha aconseguit la victòria que anhelava, però és dels pocs que manté en escac el president rus. Ara ha sorprès anunciant que participarà en el torneig de partides ràpides de Saint Louis, als Estats Units, i manté la incògnita sobre si aquest retorn serà puntual o tindrà continuïtat. Tant se val. El món dels escacs i de l’esport en majúscules estarà pendent d’ell. Si a algú el sorprèn, que descobreixi per què Kaspàrov va ser campió del món als 22 anys, a quins gegants del tauler va superar i per què després de ser derrotat per l’ordinador Deep Blue ja no va ser mai més el mateix.

Ser seu dels Jocs

DIMARTS 11.

El COI anuncia que les dues úniques ciutats que mantenien la candidatura per organitzar els Jocs Olímpics del 2024, París i Los Angeles, seran la seu de l’esdeveniment, una el 2024 i l’altra el 2028. Només falta l’acord de les dues ciutats. Dos Jocs pel preu d’uns i cap candidata es quedarà amb la mel als llavis. O sí. Perquè després dels repetits intents fracassats de Madrid, la capital espanyola ara veu que el que falten són candidats i sobren Jocs per adjudicar. Sort que saben que en l’esport el que importa és competir.

Instants per sempre

DIJOUS 13.

Es compleixen 22 anys del dia que Sergei Bubka va superar per primer cop els 6 m en salt de perxa. Un episodi del nivell de quan el nedador rus Vladimir Salnikov va baixar dels 15 minuts en el 1.500 m lliures, un 22 de juliol del 1980 a Moscou. Dos moments inesborrables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)