Opinió

Anglaterra fa saltar la banca en el mercat

Fins ara els sis fitxatges més cars del mercat futbolístic els han fet els equips anglesos gràcies als diners de la televisió

Hi havia un temps, no gaire llunyà, en què el cost de cada fitxatge es mirava amb lupa. Per fer un desemborsament important de diners, hi havia una sèrie de requisits imprescindibles: jugador internacional per la seva selecció, amb experiència en grans lligues, amb capacitat encara de creixement i, sobretot, amb una trajectòria ja consolidada. Aquests temps, però, ja són cosa del passat. El futbol, aliè a la realitat social, s’ha tornat boig. Les fortes injeccions econòmiques de nous inversors, el nou contracte milionari amb les televisions i l’expansió comercial de la Premier League arreu del món fan que a Anglaterra les caixes dels clubs estiguin plenes.

Aquest estiu, la cosa està sortint de tota lògica. Fins avui, els sis fitxatges més cars del mercat futbolístic els han fet equips anglesos. El finíssim centrecampista esquerrà Bernardo Silva i el lateral esquerre amb projecció ofensiva Benjamin Mendy han deixat més de cent milions d’euros a la tresoreria del Mònaco. La sensacional campanya anterior d’ambdós jugadors ha fet que Pep Guardiola els hagi incorporat al seu projecte faraònic al Manchester City. També s’afegirà a la nova plantilla sky blue el lateral dret Kyle Walker, provinent del Tottenham, per gairebé seixanta milions.

L’Arsenal, que la propera temporada no jugarà la Champions League, segueix fidel a la seva filosofia d’importar talent del futbol francès. En aquest cas l’escollit ha estat Alexandre Lacazette, davanter de l’Olympique de Lió que s’afegirà a l’equip de l’etern Arséne Wenger per uns 60 milions. El rècord absolut, fins ara, i en espera del desenllaç dels serials que protagonitzen Neymar i Mbappé, el trenquen dos davanters. Álvaro Morata, que no ha aconseguit la titularitat al Real Madrid, s’afegeix a l’actual campió de la Premier League: el Chelsea d’Antonio Conte per vuitanta milions. Per la seva banda, el davanter belga Lukaku, sense experiència sòlida encara en la Champions League, ha canviat l’Everton pel Manchester United a canvi de 85 milions. Mourinho i Pogba ja tenen, doncs, un nou galàctic a l’equip per lluitar pel títol.

La Premier League vol recuperar el prestigi esportiu a còpia de diners. Ben segur que el mercat encara no s’ha tancat i encara hi haurà sorpreses, però el que és segur és que Anglaterra està fent saltar la banca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)