Opinió

Quatre clubs a l’elit en nois i en noies

El Voltregà, el Liceo, el Girona i el Reus tindran equips en l’OK Lliga masculina i femenina

Quatre clubs tindran aquesta temporada un equip masculí i un de femení en la màxima categoria de l’hoquei sobre patins, l’OK Lliga. Aquests clubs amb representació en l’elit dels nois i de les noies són: el Voltregà, el Liceo, el Girona i el Reus Deportiu. El conjunt de Sant Hipòlit i el conjunt gallec ja tenien equips en les dues categories la temporada passada, i estaven acompanyats pel CP Manlleu, però el conjunt masculí del club osonenc va descendir a la primera divisió. Pels ascensos i els descensos que es van produir en l’OK Lliga masculina i femenina, el Voltregà i el Liceo haurien continuar sols, però en la màxima categoria de les noies hi va haver les renúncies de dos dels equips que havien de pujar i la federació espanyola va oferir les places a altres equips. Al final aquests llocs en l’OK Lliga femenina van ser per al Girona i el Reus Deportiu, dos clubs que havien estat lluitant en la lliga nacional catalana per aconseguir l’ascens i que ja tenien experiència d’haver militat en la màxima categoria femenina en altres temporades.

Des de la segona edició de l’OK Lliga femenina la temporada 2009/10, quan van començar a disputar-la els equips catalans, sempre hi ha hagut clubs –vuit en total– que han tingut equips masculins i femenins alhora a l’elit. Aquella primera temporada hi van ser el Vilanova, l’Igualada i el Noia. El Voltregà va començar a tenir dos equips a dalt de tot la temporada següent quan el masculí va tornar a la màxima categoria, i ha estat l’únic que ha mantingut els dos equips a l’elit des de llavors, vuit temporades amb aquesta. El Vilanova hi va estar cinc temporades; l’Igualada, quatre –fins que va prescindir de l’equip femení, que es va independitzar–, i el Noia, dues. El Reus va tenir els dos equips a la màxima categoria dues temporades, i ara hi tornarà, mentre que el Manlleu també va compartir OK Lliga dues campanyes, el mateix que el Liceo. El CH Mataró només ho va aconseguir un cop, i per al Girona aquesta serà la primera amb nois i nois a l’elit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)