Editorial

Arribar i moldre

El Girona va donar una gran imatge contra l’Atlético amb agressivitat defensiva, futbol de pitet al mig del camp i encert al davant

La segona divisió del futbol espanyol és una de les competicions més complicades que hi ha. En la divisió de plata, no és estrany veure com un equip que està en la zona descens suma una victòria al camp d’un dels favorits per assolir l’ascens de categoria. Per pujar al primer esglaó del futbol estatal, és imprescindible conformar un equip molt sòlid defensivament, amb gran equilibri al mig del camp i amb atacants que generin perill en les poques ocasions que es creen durant els partits. Doncs bé, els tres recent ascendits aquesta temporada a primera divisió, han començat la lliga de manera excepcional, competint d’allò més bé contra conjunts que juguen competicions europees.

Per començar, el Girona, en la seva estrena en l’elit, va donar una boníssima imatge contra un gegant com l’Atlético de Madrid. Agressivitat defensiva amb aquesta línia de tres centrals que tant agrada a Pablo Machín, futbol de pitet al mig del camp, amb Pere Pons i Granell, i encert rematador d’un golejador com Stuani. Només la genialitat individual i la rauxa de l’equip de Simeone van impedir que el conjunt gironí sumés els tres punts en una estrena històrica a Montilivi.

El Getafe i el Llevant, equips que han recuperat la categoria de manera fulgurant després del seu pas breu per l’infern de segona, també han deixat bones sensacions en l’estrena d’aquesta temporada. El conjunt madrileny, comandat per Pepe Bordalás, va entendre perfectament les dificultats creatives de l’Athletic i va aigualir la festa de l’estrena del Cuco Ziganda a la banqueta de San Mamés, la Catedral. Un empat que té gust de victòria per a l’equip blau.

El tercer ascendit és el Llevant, conjunt que va governar amb mà de ferro la segona divisió i que s’ha estrenat a primera amb matrícula d’honor. Va ser millor que el Vila-real en totes les facetes del joc. Va dominar el partit de dalt a baix. El gol de Morales (fruit d’un penal que no va existir) va donar el premi a un equip granota que promet donar guerra aquesta temporada.

És cert que els equips que pugen de categoria tenen més facilitat per començar bé el campionat, perquè encadenen una inèrcia molt guanyadora de la campanya anterior. Però també és molt cert que els tres ascendits tenien partits complicadíssims i van demostrar que volen competir amb els millors. Va ser una primera jornada d’arribar i moldre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)