Opinió

Lideratge de mentida

La mentida és l’estratègia escollida per intentar que el temps passi i la pilota entri

Moltes vegades em pregunto per què ens trobem en aquesta situació de crisi institucional, en què la filosofia i els valors que sempre ens han definit ara sembla que no formen part del nostre club. Actualment, el Barça no és el club que feia por o molt de respecte en l’àmbit esportiu, de gestió i de força dins dels organismes que controlen el futbol mundial. Avui, molts pensen que es pot jugar amb nosaltres, fer-nos ballar al seu ritme i, a sobre, tothom va tres o quatre passes al davant de l’actual directiva del Barça. Com a barcelonista, i em consta que n’hi ha molts que pensen de manera semblant, ja no puc suportar ni acceptar en cap cas la situació actual.

La resposta a la pregunta de l’inici és la següent: falta de lideratge, falta de planificació, falta de professionalitat, falta de coneixement del futbol en particular i de l’esport en general i, sobretot, falta de veritat. Anem punt per punt. Necessitem un líder que sigui capaç d’envoltar-se de gent competent, que tingui l’habilitat de saber actuar en el moment oportú i la dignitat d’entendre que és el màxim responsable que el nostre club funcioni excel·lentment en tots el sentits. D’altra banda, necessita certes habilitats de comunicació i de gestió d’equips, que ha quedat clar que l’actual president i alguns membres del seu equip no tenen. El segon punt podria ser conseqüència del primer. La mala planificació que estem vivint des de ja fa massa temps és una evidència més de la falta de lideratge i know how. Tanta escola de negocis i no saben que s’ha de treballar amb temps i planificar en base a uns objectius a curt, mitjà i llarg termini? L’estratègia de planificació de la directiva és esperar que la pilota entri i Messi estigui happy. Així ens va. El tercer punt, la falta de professionalitat, també és conseqüència del primer. No puc parlar de la gent que treballa al club i no surten en els mitjans, però sí de gent com Robert, o del vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i el seu memorable “Neymar es queda al 200%”. La falta de coneixement del futbol és conseqüència que aquesta parcel·la la controlava el senyor Rosell i no volia ingerències. És clar, ara ens trobem que la directiva (descendents directes i escollits per Rosell), no saben què fer ni per on van els trets. I el pitjor de tots els problemes que patim i el desencadenant d’aquesta maleïda crisi és la mentida, l’estratègia escollida per intentar deixar que el temps passi i pregar perquè la pilota entri. Dient petites o grans no veritats i, també, veritats a mitges, s’intenta calmar el soci i fer-nos creure que darrere de tot hi ha un pla magistral que ens portarà a ser, de nou, els millors del món. La mentida ja fa temps que sembla que està instaurada al Barça, per desgràcia de tots. Hem passat del “Neymar ha costat 57 milions i punt” al “Messi va deixar firmada la seva renovació abans d’anar-se’n de vacances”. Senyors, necessitem un canvi urgent i nosaltres lluitarem per aconseguir-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)