Opinió

Madrid, ‘mercato’ i ‘villarato’

Defenestrat Villar, en la lluita per presidir la RFEF tinc molt clar que el guanyador estarà beneït pel senyor Pérez

L’absurda atu­rada per les selec­ci­ons (incís: és indig­nant que Suárez jugués amb l’Uru­guai. I com que­den els nos­tres ser­veis mèdics, donant-li l’alta ofi­cial? Pot­ser el van visi­tar per Skype?) ens ser­veix per valo­rar tran­quil·lament l’inici del cam­pi­o­nat esta­tal. És anecdòtic, però el Barça és colíder. Això sí, mercès a haver jugat con­tra un Betis i un Alavés molt poc com­pe­ti­tius i, sobre­tot, gràcies a Messi. Sense ell al camp, em jugo un pèsol que, com a molt, tindríem els matei­xos punts que la penya dels ger­mans Padrós entre­nada per Zidane. Oh, sor­presa! El Madrid va tenir la pri­mera enso­pe­gada a Cha­martín. Empat i gràcies (el diari valencià Super­de­porte recla­mava fins a tres penals a l’àrea local).

Sir Alex Fer­gu­son diu que veu el Madrid “domi­nant el fut­bol euro­peu els pro­pers tres o qua­tre anys”. Espe­rem que la capa­ci­tat pre­dic­tiva del Sir sigui com la del també britànic, Lord Kel­vin, el pres­tigiós físic, mem­bre de la Royal Soci­ety, que el 1902 asse­gu­rava: “Cap avió tindrà èxit a la pràctica.” En qual­se­vol cas, a mi no m’impres­si­o­nen. De moment, només ha cal­gut que el Madrid s’enfrontés amb un equip tàcti­ca­ment ben posi­ci­o­nat, amb el to físic ade­quat i una men­ta­li­tat fresca perquè apa­re­gues­sin les esquer­des, sobre­tot al dar­rere. I sense Morata i James han per­dut gol. A més a més, el par­tit con­tra el València de Mar­ce­lino va posar en evidència el divorci indis­si­mu­la­ble entre l’afició i dues de les seves estre­lles més remu­ne­ra­des: Ben­zema i, sobre­tot, el gal·lès Gareth Bale. Ells també tenen pro­ble­mes.

Plan­ti­lla incom­pleta?

Si nosal­tres som capaços de ren­dir al màxim, esta­rem en con­di­ci­ons de superar-los. A propòsit, quan lliuro aquesta nota fal­ten hores perquè es tan­qui el mer­cato i s’acabi el que ha estat un serial d’estiu lamen­ta­ble de fit­xat­ges i no fit­xat­ges, un autèntic manual del des­propòsit a càrrec d’un elenc encapçalat pel senyor Bar­to­meu i com­ple­tat pels senyors Mes­tre 200%, Soler, San­llehí, Bor­das, Fernández, Segura... i pot­ser Braida? –quin figura l’italià, i quina manera injus­ti­fi­ca­ble de sumar una nòmina inútil més a compte del club.

Després del fit­xatge impres­cin­di­ble –preu abu­siu al marge– de Dembélé, ens fal­tava un mig­cam­pista i un davan­ter (Alcácer i Deu­lo­feu jus­te­gen massa), dues posi­ci­ons que, en la seva con­dició de mit­ja­punta, hau­ria pogut cobrir Cou­tinho, més un cen­tral (a Yerry Mina, que vindrà al gener, el veig lent per al fut­bol euro­peu. I gri­nyola que es quedi Ver­ma­e­len. En un club amb plan­ter, el quart cen­tral –quan cal­gui fer-ne ús– ha de ser el millor del B). Sense més incor­po­ra­ci­ons (de nivell, no els sal­dos que sonen a última hora), la plan­ti­lla queda incom­pleta i hau­rem d’acu­dir al mer­cat d’hivern...

Qui ens robi menys

Defe­nes­trat Villar, en la lluita per pre­si­dir la RFEF tinc molt clar que el gua­nya­dor, sigui qui sigui, estarà beneït pel senyor Pérez de Cas­tor. Lle­geixo que Xavi Hernández aposta per Luis Rubi­a­les, l’actual pre­si­dent de l’AFE, a qui pensa “dema­nar que faci el pas i es pre­senti”.

En la Rússia revo­lu­cionària, en plena guerra entre tsa­ris­tes i bol­xe­vics, el gene­ral Knox va pre­gun­tar a un cam­pe­rol siberià qui pre­fe­ria que gua­nyes­sin: “Els qui ens robin menys”, va ser la res­posta (ens ho explica Josep Fon­tana a El siglo de la Revo­lución). Doncs això! Perquè, pre­ci­sa­ment, això va acon­se­guir Joan Laporta i a Madrid, mise­ra­ble­ment, es van inven­tar el villa­rato. No ens van donar res, sim­ple­ment –que no era poca cosa– ens van robar menys...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)