Opinió

Gràcies, Alberto

El 2015 va dir que per respecte a les víctimes no faria el gest del pistoler

El corredor del Trek va aconseguir el seu primer triomf d’etapa de l’any 2017. També el primer d’un corredor de l’Estat en el Tour i la Vuelta aquest any. El madrileny, en ple trasbals pels atemptats terroristes de París la tardor del 2015, va dir que per respecte a les víctimes no celebraria les seves victòries amb el gest del pistoler. Gràcies per fer-ho ahir, Alberto.

Contador acaba avui la seva carrera professional, després de signar dos anys de contracte amb el Trek l’any passat després del tèrbol final de l’etapa Tinkoff i haver dit que plegaria. A més, aquesta darrera setmana, es va disfressar de sindicalista (?) demanant que els equips establissin un sostre salarial, ara que plega... Ha rebut homenatges i reconeixements d’arreu després d’anunciar la seva retirada abans de la cursa espanyola, el seu primer gran triomf, el 2012, després de complir la sanció per dopatge. Convé, avui, recordar-ho perquè l’any dels Jocs de Londres Joaquim Rodríguez es va veure eclipsat pel madrileny i Alejandro Valverde. I tots dos havien complert sanció per haver donat positiu. Com Justin Gatlin, que va derrotar Usain Bolt en la final dels 100 m del mundial de Londres i es va convertir en l’enemic públic número 1 de l’esport mundial per haver derrotat el jamaicà en la que havia de ser la seva gran festa de comiat.

Per comiat, el de Purito l’any passat a l’entrada al circuit dels Camps Elisis de París, quan tots els corredors de la cursa més important del món el van deixar passar al davant. Menys palmarès però molt més estimat pels companys i aficionats.

Ara que acaba la Vuelta, desitjo una ràpida recuperació a David de la Cruz. I celebro que Jonathan Vaughters hagi resolt el problema del Cannondale. EF Education First serà el patrocinador l’any que ve del conjunt dels EUA establert a Girona, que havia demanat dues setmanes de marge als seus corredors abans de donar-los la llibertat. Tots, Rigoberto Urán inclòs –el segon al Tour acabava de renovar tres anys– van mostrar el seu desig de seguir. Amb persones així, sí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)