Opinió

L’entorn

Estic dient amb això que el caràcter de Mourinho i el de Guardiola han canviat? Que ja no són els mateixos? No. La gent no canvia així com així. Però l’entorn sí que ajuda.

Guardiola i Mourinho comparteixen la ciutat de Manchester des de l’estiu de l’any passat i des de fa unes setmanes també el lideratge de la Premier League. El City i el United ocupen la part més alta de la classificació de la lliga anglesa després d’haver cedit cada un només dos punts en set jornades de competició i són ferms candidats a arrabassar el títol al vigent campió, el Chelsea.

Els dos equips de Manchester són ara mateix clars aspirants a la lliga i, de moment, això no ha provocat cap polèmica, cap tensió, cap intercanvi de declaracions fora de to entre el tècnic portuguès i el català. Potser a mesura que passin les jornades i si el frec a frec es manté, Mourinho, expert a gestionar aquestes situacions en les conferències de premsa, en digui una de les seves, però per ara això no ha passat.

Què ha canviat des que tots dos són a Anglaterra? Se’ns escapa alguna cosa? Ens vam equivocar quan molts pensàvem que, amb els antecedents que hi havia entre tots dos, a Manchester hi hauria un polvorí?

Doncs tinc la impressió que el que ha canviat és l’entorn, el context i la resta dels protagonistes. Ni la rivalitat entre el City i el United, per més forta que sigui, és comparable a la del Madrid i el Barça. Ni la lliga espanyola és la Premier League. Ni la pressió mediàtica, especialment de determinats mitjans de la capital del regne, és la mateixa que la que hi ha a Anglaterra. Ni tampoc és igual el neguit que pugui tenir el United respecte del City amb el que tenia el Madrid cap al Barça quan aquell va haver d’anar a buscar desesperadament Mourinho per intentar posar fi a l’aclaparadora hegemonia que l’equip blaugrana llavors infligia sobre els blancs.

És cert que quan Mourinho era al Chelsea i més tard a l’Inter de Milà ja es va viure algun capítol d’alta tensió entre tots dos. Però cap d’aquests és comparable amb el que més tard vam experimentar quan tots dos eren a les banquetes del Barça i el Madrid. No cal fer-ne l’inventari perquè a tots ens venen al cap determinades declaracions, sobretot de Mourinho, i també alguna acció impròpia d’un esportista.

Estic dient amb això que el caràcter de Mourinho i el de Guardiola han canviat? Que ja no són els mateixos? No. La gent no canvia així com així. Però l’entorn sí que ajuda. I les circumstàncies que tots dos viuen a Manchester no s’assemblen ni de bon tros a les que tenien en la lliga espanyola.

Especialment el tècnic portuguès, el qual va ser fitxat pel Madrid amb un objectiu clar que ell sap perfectament que, tot i fer mans i mànigues per assolir-lo, no el va arribar a aconseguir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)