Opinió

El València, un equip de traca

Després de dues temporades amb molts problemes esportius, canvis d’entrenadors fulminants i fractura absoluta entre la direcció i l’afició, sembla que ara es respira un clima d’optimisme absolut

A València, terreny acostumat a celebrar festes amb rius de pólvora, mascletada i traques, està vivint temps de glòria en el terreny futbolístic. Després de dues temporades amb molts problemes esportius, canvis d’entrenadors fulminants i fractura absoluta entre la direcció i l’afició, sembla que ara es respira un clima d’optimisme absolut. Marcelino va arribar a l’estiu i el primer que va fer va ser una neteja a fons del vestidor. Va prescindir de vaques sagrades que no encaixen amb la seva filosofia. Enzo Perez, Diego Alves i Abdennour van abandonar la disciplina valencianista. A més, al tècnic se li va donar la llibertat de triar quines incorporacions necessitava per tirar endavant la nau valencianista. Així les coses, va arribar gent contrastada com Neto, Murillo i Gabriel per aportar seguretat defensiva; Kondogbia per donar múscul al mig del camp i jugadors de fantasia com Guedes i Pereira. La màxima prioritat d’un entrenador és crear un ecosistema on tots els jugadors siguin capaços de donar la seva millor versió. I Marcelino ho està aconseguint. Ha fet que Parejo torni a somriure després de massa temps de depressió, que Simone Zaza i Rodrigo vegin porteria amb una facilitat insultant.

De moment, després de vuit jornades de lliga, el València continua invicte. De fet, és l’únic equip, juntament amb el Barça, que encara no ha perdut cap partit. Enmig d’una tempesta golejadora, el València és capaç d’adaptar-se als diversos ritmes d’un partit. Té facilitat per defensar amb ordre i també per sortir al contraatac amb els davanters tan ràpids de què disposa. La connexió definitiva entre l’equip i la graderia és gràcies a l’explosió de jugadors del planter al primer equip. Gayà, Vidal, Lato i, sobretot, un Carlos Soler excels són el vincle entre el sentiment valencianista i els grans resultats d’un conjunt que creix cada dia.

Aquesta temporada el València no participa en competició europea, la qual cosa suposa un avantatge respecte a la resta de candidats a accedir a les places d’honor del campionat domèstic. Tan bé funciona tot, que fins i tot ja hi ha data per finalitzar les obres del nou Mestalla. Tot és alegria a la riba del riu Túria. L’eufòria està desbordada al València, un equip de traca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)