Opinió

L’estructura esportiva

El nou organigrama del club continua sense quedar clar al soci

En l’àmbit esportiu podem dir sense cap dubte que el Barça està en una dinàmica molt bona i que fa pensar que aquesta pot ser una gran campanya. De totes maneres, no badem, no sigui que ens adonem massa tard que la temporada és molt llarga i el Barça ha d’intentar anar a guanyar-ho tot. En l’àmbit institucional estem en una situació que ha de ser bastant complicada de gestionar pel president Bartomeu i la seva junta. La situació ve donada per les circumstàncies polítiques, pel famós entorn i també per algunes decisions que, podríem dir, no han estat gaire encertades. Qui no decideix no s’equivoca, però és ben cert que és important aprendre per no repetir errors.

Sí, Valverde ha demostrat, de moment, que és un bon gestor del vestidor, en l’aspecte personal i tècnic, i també ens ha portat tranquil·litat amb la seva relació amb els periodistes. Un gran encert, el seu fitxatge. Potser a algú li agradaria que l’entrenador fos més enèrgic o controvertit, però a mi em sembla que una mica de coherència i tranquil·litat és adequada, necessària i constructiva. L’èxit actual es basa especialment en la comunicació i la gestió d’aquesta. Doncs ara que de moment tot funciona pel que fa a la gestió del vestidor, seria bo traslladar aquest bon ambient, coherència i estratègia de comunicació a la resta de parcel·les que afecten directament la part esportiva. Em refereixo molt concretament a l’estructura esportiva que ha de planificar l’actual Barça i el Barça del futur.

Encara avui dia molts socis i simpatitzants del Barça no tenen clar com funciona l’estructura de decisió esportiva. Per exemple, quin és el paper de Robert actualment? És a dir, després dels canvis que es van produir a l’estiu semblava que Robert tenia els dies comptats al nostre club, però de moment continua desenvolupant la seva feina i viatja a vegades sol o a vegades amb Urbano o Braida a veure partits en què juguen jugadors d’interès del Barça. Però, per exemple, a la gala The Best, en què hi havia gent com Amor, Òscar Grau, Pep Segura, Raül Sanllehí i el mateix president Bartomeu, sorprèn una mica que Robert no hi fos, quan es trobava a Londres perquè estava seguint alguns jugadors allà. D’altra banda, la nova estructura esportiva continua sense quedar clara al soci, que encara dubta quan li pregunten per la feina de Reixach, de Braida, del mateix Robert o de Pep Segura. Si això ho acompanyes de la notícia que Raül Sanllehí (home de la casa i treballador incansable del futbol formatiu des de fa molts anys) deixa el Barça i està negociant la seva incorporació a l’organigrama de l’Arsenal, doncs ja tenim en safata una altra situació que, potser, ens podríem estalviar amb una comunicació efectiva. És important explicar al mínim detall l’actual estructura, les responsabilitats i tasques, així com l’estratègia de cara al futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)