Opinió

Victòries valuoses

Un camp ple a vessar va ajudar que hi hagués comunió entre aficionats i jugadors

En l’última jornada de lliga, curiosament, els tres equips catalans de primera van jugar en dies diferents: dissabte, diumenge i dilluns. Dissabte, el Barça va guanyar al difícil feu de Bilbao (0-2) amb un futbol més pràctic que vistós en què a la messidependèndencia es va afegir a la supèrbia actuació de Ter Stegen, que va fer aturades de les que donen punts. El bon tècnic Valverde, molt estimat allà després d’haver-los dirigit sis anys en dues etapes, va sortir amb un equip més musculós que tècnic per contrarestar les millors qualitats rivals. Estratègia a pilota aturada (córners i faltes indirectes), pilotades llargues o bé del porter o bé d’algun central buscant la prolongació amb el cap de la mitja punta Raúl García envers el seu golejador Aduriz i els contraatacs ràpids per aprofitar la velocitat de Williams, el més veloç de tots. La presència del discutit però complidor André Gomes estava justificada per la seva alçada als córners defensius i per alliberar Paulinho, que un altre cop va marcar. Ter Stegen tan sols ha encaixat tres gols i és el porter menys golejat d’Europa. Aquest impressionant bagatge defensiu en deu jornades pot ser una de les claus de l’espectacular inici de lliga del Barça, que, llevat d’un València que no afluixa, es comença a distanciar dels rivals. Vuit punts més que el Madrid són molts punts.

D’altra banda, sense cap mena de dubte, la victòria merescuda del Girona a Montillivi contra el Madrid (2-1) va ser la gran notícia de la jornada. Quant t’enfrontes amb l’actual campió d’Europa –farcit de figures tot i les baixes de Carvajal i Bale– sent un nouvingut a la primera divisió i el guanyes, no hi ha paraules per descriure la gesta. Al bar on vam veure el partit tots érem del Girona. Un camp ple a vessar va ajudar que hi hagués comunió entre aficionats i jugadors. La demostració de competitivitat, ritme, velocitat (Maffeo i Portu), gol (Stuani), compromís (Granell, Pere Pons), convicció i l’alegria palesa a la cara dels jugadors gironins fan que encara tinguem el futbol per donar-nos alegries en aquests dies tan especials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)