Opinió

Talent

Marc Márquez és seriós i molt professional amb la seva feina. Seriós amb un somriure d’orella a orella. Sempre. Quan guanya i quan perd

Marc Márquez és una peça d’estudi per als psicòlegs de l’esport. Pel que fa als circuits, per com ho fa conduint des de la seva joventut entre pilots experimentats, per com es mou fora de l’asfalt i per com afronta la competició. Márquez és seriós i molt professional amb la seva feina. Seriós amb un somriure d’orella a orella. Sempre. Quan guanya i quan perd. No deixa de ser una estratègia que no permet als seus adversaris reconèixer el seu veritable estat d’ànim. Algú ens hauria d’explicar aquesta capacitat que té el pilot de Cervera de treure transcendència encara que la processó li pugui anar per dins. Competeix sempre. No s’arronsa davant de ningú. Ni que sigui el seu ídol. És nerviós. És neguitós. És atrevit. Molt atrevit. Cau com tothom o una mica menys salvant la tensió i l’estrès de les curses. És intuïtiu i s’aventura o s’arrisca més que els altres a donar gas a fons i a treure gas una mica més tard que els altres. Hi ha mil·lèsimes en joc.

Marc Márquez ho fa mostrant una gran habilitat per experimentar els límits personals damunt la moto. I controlar-los amb una conducció arriscada, si li cal. De vegades, sembla que es mou en un descontrol controlat. Responsable i professional. En d’altres ocasions, entra a boxes amb el cap baix i sap que els del seu equip el renyaran seriosament. Ell ja adverteix que acaba fent als circuits el que vol fer. I tots dos són el mateix pilot. Però sap escoltar. També ho sap fer veure. I sap aprendre. Aprèn cada dia. I cal veure com s’ha superat aquesta temporada que no la va començar gaire bé fins a recuperar els punts perduts i atrapar el seu sisè títol. Ho estudia tot. Dels rivals. Dels circuits. De la moto. De les caigudes.

Marc Márquez té un altre títol de campió del món. És el seu sisè títol. El quart de MotoGP. És el pilot més jove dels que tenen quatre mundials de MotoGP. És el que te més poles. Té sis títols mundials. I en tindrà més. Segur. Té 24 anys. I una celebració pendent que farà dissabte amb els seus a Cervera. Hi estan acostumats. Ell serà protagonista. El gran protagonista. Una festa al carrer amb el somriure de sempre. Eufòric, sense tensió ni estrès. Repartirà optimisme i agraïment. Sense límits. Ningú no dubta del talent, del seu immens talent. Té talent per competir. Té talent per conduir unes motos que són autèntiques bèsties. Té talent per treure importància en moments complicats. Té talent per fer un esport que es practica enmig d’una tensió evident. Té talent per superar entrebancs. Té talent per passar-ho bé amb els seus. Té talent. Molt talent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)