Opinió

La millor banqueta

Surten a menjar-se el camp per aprofitar els pocs minuts que tenen

Tot equip necessita una banqueta il·lusionada i efectiva. És el que aconsegueix un dia rere un altre Valverde amb el Barça. El que també fa el president Puigdemont, exiliat a Brussel·les, proposant ser candidats transversals a persones que mai havien pensat formar part de cap relació electoral. De la banqueta surten jugadors que lluiten per fer-se un lloc en una proposta de futbol més efectiu que atractiu, jugadors que surten a menjar-se el camp amb ambició aprofitant els pocs minuts que tenen per consolidar la victòria. Al camp del Leganés o on sigui. En la relació del president exiliat, hi ha noms que hi són per vèncer la ignomínia repressiva del PPSOECS que vol dir, rebuig de la presó, la repressió i l’esperit totalitari d’un estat enfollit i venjatiu com a manera de fer política.

La proposta és diàfana, quan tornin els lesionats, quan s’obrin portes a Europa, es podran incorporar els jugadors que completin l’equip, ja es lluitarà per futbol d’una manera més bella i preciosista. El 21-D, el repte és poder cosir amb la victòria els que sumen valors i propostes per a un país millor. Els que mai han acceptat l’Espanya de les dictadures i les presons, aquells que massa sovint han estripat amb violència la democràcia. La convivència lliure i pacífica. Mostrar a la UE la fortalesa d’un poble indòmit que en la seva voluntat de ser lliure escriu per a la història pàgines admirables amb lletres d’or.

No sempre es pot enganyar tothom, diu l’adagi. Hi ha més veus del que sembla que opten per la llibertat i la democràcia. Més enllà de les banderes espanyoles presentades com a exclusió dels catalans als camps de futbol o per l’Espanya que mira el passat, per negre que sigui, hi ha els drets de la gent i dels pobles. Aquests es fan realitat a les urnes. Davant la falta de proposta de futbol i només sistema rígid de sentir-lo, amb resultats i res més, els equips del règim avorreixen fins i tot els més fidels seguidors. Creació, llibertat, vida i il·lusió. La proposta de Catalunya, el desig del Barça. I si falten els titulars, arreu hi haurà banqueta i planter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)