Opinió

Demanda social

Piqué no parla per parlar. Es pot discutir tot i de tot, però s’hauria de fer aplicant els mateixos criteris per a tothom

Segur que aquest últims dies heu escoltat o llegit que hi ha una demanda social de sancionar Piqué. Com sigui. Demanda social és exagerat. No és veritat, però si ens ho repeteixen sovint i amb insistència, ens volen fer creure que el que fa el blaugrana de fer callar un estadi no és tolerable i incita a la violència. Algú el sancionaria ràpidament aplicant un reglament que es retocaria com fos per a un càstig contundent i sever. Què s’ha pensant! Si, en canvi, ho han fet altres jugadors, en d’altres ocasions, és un fet curiós i sense cap altra rellevància. Són ganes de polèmica. No cal denunciar res ni aplicar cap reglament ni que intervingui el comitè de competició d’ofici. Res de res. Si ho fa el madridista Raúl al Camp Nou un dia qualsevol és una actitud sana i esportiva i que demostra el caràcter i la capacitat futbolística d’un jugador referència pel seu fair play i la valentia de fer-ho a l’estadi del rival de sempre. Si ho fa un altre madridista com Ronaldo no cal dir res més. És un detall que es permet a un futbolista brillant i que ningú no discuteix. Només faltaria. Cap polèmica. Ja sabem que es vol dir últimament quan s’argumenta demanda social. Es reclama una sanció. I que s’interpreti com a modèlica. I que es comprometi l’acusat a no tornar-ho a fer. Mai més. Qualsevol interpretació de la llei és bona per sancionar o per anar fent boca. Si això s’aplica en el dia a dia de la justícia per a alguns casos sense cap justificació, què no pot passar en el futbol? Piqué té el seu criteri i difícilment hi renuncia. Piqué no parla per parlar. Es pot discutir tot i de tot, però s’hauria de fer aplicant els mateixos criteris per a tothom. Si es volen comentar les manifestacions que fa obertament Piqué, i en alguna ocasió amb una clara intencionalitat i fart d’escoltar insults a dojo, es pot fer. Cap problema. Però es fa amb altres intencions. I no sempre nobles. Ara opino jo ingènuament com a espectador i veient com està el pati veig que també ho fan d’altres. Ho fan amb intencionalitat. Fins i tot puc pensar que interessadament i malèvolament. Algú com el president de la Lliga de Futbol Professional, que sembla que té poca feina, reclama una sanció per a Gerard Piqué, que parla de tot i parla del que vol. I no s’arronsa. El de la lliga també ho fa, argumentarà algú. Si Piqué defensa la samarreta del Barça, Tebas defensa la seva i com que no és hipòcrita, segons explica ell, no amaga el color blanc que el delata. Tebas parla per parlar. Estem d’acord que és molt millor no escalfar els ànims. Aquesta si que és una demanda social. De veritat. De moment no ha denunciat ningú. Avui hi ha futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)