Editorial

L’EDITORIAL

Un acord entre les dues Corees convé a tothom

No només el COI vol que Kim Jong-un enviï una delegació a Pyeongchang, sinó també tots els que volen refredar la tensió actual

Les dues Corees van començar ahir les negociacions perquè el país del nord pugui participar en els Jocs d’hivern de Pyeongchang amb la seva parella de patinatge artístic, els seus únics atletes que s’han guanyat la classificació. El Comitè Olímpic Internacional és el primer interessat que hi hagi un acord per poder reivindicar, una vegada més, el rol de l’esport com a eina diplomàtica en la “resolució” de conflictes, però després de l’escalada de tensió nuclear entre Corea del Nord i sobretot els Estats Units, el govern del sud també necessita destensar la corda amb el règim de Kim Jong-un. Una cosa és certa: que l’excusa olímpica està servint a tots dos països per parlar d’altres afers molt més urgents i complexos. Ahir mateix es va aprovar en la primera trobada obrir una de les línies de comunicació militar que els dos països mantenen a la frontera que els separa. Corea del Sud, a més, proposa una reunió entre familiars dels dos països i, a més, una desfilada conjunta dels atletes de totes dues parts. El Nord, de moment, no ho accepta, però ha enviat un senyal clar que vol ser en els Jocs anunciant que enviarà una delegació del govern a Pyeongchang. La participació de Corea del Nord en els Jocs d’hivern evitaria, lògicament, que qualsevol altercat entre els dos països posés en perill la seguretat dels participants, ja que la zona dels Jocs està situada a pocs quilòmetres d’una de les fronteres més fràgils del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)