Opinió

Lluita per la supervivència

Només un partit de distància els separa de Las Palmas i el Deportivo. Ara hi ha tres depredadors a la sabana de la lliga i quatre antílops que saben que només un d’ells tindrà la sort de fugir

“Un antílop no necessita ser més ràpid que el depredador per sobreviure. Només li cal ser més ràpid que algun dels altres antílops.” Aquest proverbi africà ens dona una lliçó de vida molt important: si el teu objectiu és el més primari, el de sobreviure, no cal donar un nivell superlatiu. Simplement necessites ser millor que aquells que acabaran devorats pel depredador. Aquesta supervivència que sembla assequible, es converteix en una angoixa continuada si els resultats no juguen.

En la lliga espanyola de futbol ara mateix hi ha diversos focus d’atenció. El primer de tots ens trasllada a la lluita pel títol, en què el Barça i l’Atlético de Madrid busquen rellevar el Real Madrid com a campió. Un segon punt d’atenció és la setena plaça. Com que s’entén que el Sevilla i el Barça, finalistes de la copa del Rei, participaran la temporada que ve en competició europea, aquesta setena plaça donarà accés a l’Europa League la temporada vinent. Equips com el Girona, l’Eibar, el Getafe, el Betis i el Celta estan pugnant per fer-se un lloc en l’escenari europeu. La batalla més crua, però, es viu a la part baixa de la classificació, en què quatre equips volen evitar les tres places de descens: pura supervivència. El Màlaga és cuer amb tan sols tretze punts i sembla que està abocat a l’abisme tot i el canvi d’entrenador de fa algunes jornades. El Deportivo també va canviar d’entrenador recentment. Clarence Seedorf és el tercer preparador de la temporada a l’equip, però els gallecs no reaccionen i ara mateix estan a tres partits de la zona de salvació. La UD Las Palmas és un equip que la temporada passada ens va agradar molt pel seu tracte de la pilota i el seu sentiment col·lectiu. Aquest curs està sent ben diferent. Paco Jémez ja és el tercer entrenador que passa per la banqueta sense que hi hagi hagut gaire reacció i, a més, la seva màxima estrella acaba d’anunciar que abandona l’equip groc per anar a jugar a la Xina. Aquesta baixa de Jonathan Viera és un obstacle més per a l’equip canari. Qui de moment està fora de la zona de descens és un Llevant que només ha guanyat un partit en les darreres dinou jornades de lliga. Només un partit de distància els separa de Las Palmas i el Deportivo. Ara hi ha tres depredadors a la sabana de la lliga i quatre antílops que saben que només un d’ells tindrà la sort de fugir. Una lluita per la supervivència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)