Opinió

De promeses i realitats

L’atletisme català té una bona colla de joves promeses que comencen a treure el cap internacionalment. Dues d’elles, Maria Vicente i Jäel Bestué, van pujar al podi en el mundial juvenil del 2017 i en la pista coberta d’aquest 2018 han continuat demostrant la seva bona progressió. Vicente va ser campiona mundial juvenil en heptatló i Bestué, subcampiona mundial juvenil en els 200 m. Aquest hivern, Maria Vicente ha millorat la plusmarca mundial sub-18 de pentatló en pista coberta. Els mitjans, que sempre busquem les estrelles, en tenim dues de ven a prop per seguir.

Tots hauríem de ser conscients, però, que ser dels millors del món quan ets juvenil o júnior –sub-18 i sub-20, que es diu ara– no és garantia de res. Ricard Pueyo, Valentí Massana, Maria Cruz Díaz, Olga Sánchez, Francisco Javier Munuera, Berta Castells, Daniel Martí, David Márquez, Albert Vélez i Manuel Concepción. Si afegim Maria Vicente i Jäel Bestué tindrem la llista de tots els atletes catalans que han pujat al podi en els mundials juvenils i júniors. Als bons aficionats els resultaran familiars tots aquests noms. Al gran públic... Perquè de la relació anterior són comptats els que també van triomfar com a sèniors, tot i que hi ha un campió mundial –Valentí Massana– i una campiona europea –Mari Cruz Díaz– en categoria absoluta. O sigui que tranquil·litat, els peus tocant a terra, que els entrenadors facin la seva feina, els esportistes vagin progressant i ja veurem com acaba tot plegat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)