Opinió

Futur

No sé si encara es paga haver guanyat la copa d’Europa l’any 1994 amb un esforç econòmic per damunt de les possibilitats reals

Que és un referent ningú no ho nega. Per la seva història i per la feina que fa amb el bàsquet de formació, per la tradició en les diferents competicions i per l’esperit que sempre ha tingut des de la seva fundació, l’any 1930, la Penya té un reconeixement que el vincula a la bona pràctica del bàsquet amb la voluntat de treballar en la formació i ser competitiu esportivament. El Joventut de Badalona viu el seu moment més delicat. Aquesta temporada el primer equip no aixeca el cap i econòmicament s’aboca l’entitat a una continuïtat complicada. No surten els números. Factures i més factures i números i mes números que no quadren per sobreviure. Formalment, les institucions fan costat al club i mostren amb més o menys fermesa el seu suport. Els partits polítics de la ciutat fan tots els papers de l’auca votant diferent el consens que manifesten segons quin sigui l’escenari. Apareix i desapareix ves a saber per quins interessos, i l’Ajuntament ja ha fet un primer pas que de moment els pot permetre respirar econòmicament. Si en la seva fundació la Penya no va poder triar els seus colors i es va quedar les últimes samarretes que tenien a la botiga amb els colors verd i negre, segons s’explica, ara no té més remei que tirar endavant i reclamar els suports necessaris que permetin salvar, si aquesta és la paraula, el Joventut de Badalona. O millor, que es pugui continuar defensant aquests colors. Ha de sortir d’aquesta crisi mirant endavant i amb possibilitats de sobreviure. Serveix de ben poc que molts jugadors formats a Badalona són ara a molts equips de l’ACB o han passat per l’NBA. Serveix de ben poc tenir una bona base i treballar-la des de valors universals de l’esport i dominar campionats o que la federació sempre miri cap a Badalona per vestir les convocatòries per afrontar els campionats de les seleccions inferiors.

No sé si encara es paga haver guanyat la copa d’Europa l’any 1994 a Tel-Aviv amb un esforç econòmic per damunt de les possibilitats reals. Amb el que diuen que Hisenda reclama al madridista Ronaldo, la Penya respiraria durant un bon temps. Però no és el cas. Ara, avui, una junta extraordinària ha de donar viabilitat a l’entitat i trobar sortides que garanteixin un futur immediat i a llarg termini. I amb els 40.000 euros generosos del Consell General d’Esports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)