Opinió

Una final per exigir llibertat

El 21 d’abril, és a dir, d’aquí menys d’un mes, el Barça i el Sevilla es disputaran el títol de la copa del Rei al Wanda Metropolitano. Una final que sembla que no ha despertat excessiu interès entre els socis blaugrana perquè les sol·licituds d’entrades rebudes han estat 10.510 i, per primera vegada en molts anys, no hi haurà sorteig per anar a una final. Hi ha diversos motius que poden explicar aquesta situació. Des del preu de les localitats i que siguin nominals i s’hagin de recollir en persona a l’Ifema, un lloc força allunyat del centre de Madrid; la mateixa competició, perquè després de guanyar tres finals seguides potser ja no il·lusiona tant a l’afició, que podria estar esperant a guardar-se els calés per veure si l’equip arriba més lluny en la Champions. Hi ha un altre factor que potser no s’ha tingut tant en compte i que podria anar lligat a fer un boicot a la competició que duu el nom de la persona que va legitimar l’“A por ellos” contra la societat catalana que pacíficament va voler exercir el seu dret a vot en el referèndum sobre la independència de Catalunya de l’1 d’octubre.

Els esdeveniments d’aquests últims dies, amb el retorn a la presó dels consellers legítims del govern català i la detenció a Alemanya del president Carles Puigdemont, esdevenen una grandiosa oportunitat perquè els socis del Barça converteixin la final del dia 21 a Madrid en un crit per la llibertat dels presos polítics. Queden encara 5.713 entrades per col·locar i potser tot això que ha passat encoratja els seguidors a fer un esforç per esgotar-les. Tenen des del 28 de març fins al 2 d’abril per fer-ho. Més enllà del gaudi del mateix esdeveniment esportiu, en els últims anys els aficionats del Barça han utilitzat aquesta competició per mostrar la seva disconformitat amb la monarquia i d’altres institucions espanyoles. Només cal recordar les espectaculars xiulades a l’himne espanyol així com els càntics reclamant la independència. L’edició d’enguany suposa l’escenari ideal per reivindicar amb moltíssima força la llibertat de tots els presos polítics i la fi de la repressió que estan vivint totes les persones properes a l’independentisme o aquelles que defensen la llibertat d’expressió o d’ideologia. O simplement per a tots aquells que defensen els drets democràtics més bàsics i que últimament són trepitjats per la (in)justícia espanyola, amb connivència amb el govern del 155.

Seria un autèntic goig veure les graderies del Wanda Metropolitano plenes de banderes estelades com en les últimes finals, però també amb llaços grocs i pancartes on hi hagi un únic lema: “Llibertat presos polítics!” I a la graderia, als tradicionals càntics de “Barça, Barça” i de suport als jugadors cal afegir-hi el de “Llibertat!” Que el sentin ben fort tots els representants polítics que de ben segur ompliran la llotja presidencial, i sobretot el rei Felip VI, el cap de l’estat que està reprimint bona part de la societat catalana.

Un sector de l’afició del FC Barcelona ja està reclamant a través de les xarxes socials a la junta directiva que facin alguna mena de gest de cara a aquesta final, que està començant a generar més expectació que fa uns dies. Demà s’obre el procés perquè els socis, penyistes o els que tenen el carnet de compromís puguin tornar a comprar entrades. Seria una excel·lent notícia que les esgotessin i que el dia 21 ressonés amb molta força el crit de llibertat a la grada del Wanda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)