Opinió

I el món segueix girant

Aquest cap de setmana ha començat el mundial de fórmula 1. Sembla que tot continua igual. Lewis Hamilton continua sent el màxim favorit i el rival a batre, i Sebastian Vettel continua aspirant a guanyar el mundial amb Ferrari. De moment, l’alemany va començar bé, però l’anglès i Mercedes no li ho posaran gens fàcil, això ho sabem tots. Però no ens enganyem: no tot continua igual. Gràcies a Déu! Albert Park va ser l’escenari del naixement dels grid kids, nens i nenes que competeixen en kàrting, substituts de les hostesses, que han passat a la història en la F1. I ho celebro. Perquè ja era hora que un mon tan masculinitzat com el del motor deixi de fer servir la dona. Perquè això és el que feia fins ara la F1, i el que continuen fent molts, quan la vesteixen com la vesteixen sense cap justificació, quan fan que petonegi el guanyador de torn o quan han d’aguantar el xàfec de cava amb un somriure als llavis. Ja era hora que s’eliminés aquesta tradició masclista en un dels esports –i negocis– més importants.

Quan es va anunciar la mesura, semblava que havien eliminat els pneumàtics dels monoplaces, en lloc de les hostesses! Que elles també eren la F1, deien. Doncs es veu que no, perquè el mundial va començar, la gent es va asseure davant del televisor per veure la cursa i va gaudir-la –o no tant, però aquest és un altre tema–. I no se les va trobar a faltar. Sabeu per què? Perquè elles no eren la F1. La prova: que ja no hi són i el mon segueix girant. I ja era hora!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)