Opinió

Sense entrar en detalls

Al cap del temps, a l’estadística freda, mai no s’especifica com s’hi ha arribat

Arrodonir els números, col·lectius i personals, és l’objectiu d’aquests partits de tràmit que queden per tancar la lliga al Barça un cop enllestida la feina, amb dos títols aconseguits aquesta temporada. Una lliga i una copa és un bon balanç i segur que quedar fora de la de lliga de campions a un pas de la final deixa un regust amarg. Aquests dies faran que el FC Barcelona treballi per salvar el filial del descens i perquè dibuixi el futur immediat. En tots dos aspectes cal filar molt prim. Evitar el descens és bàsic per activar el futbol formatiu i tenir un pont amb el primer equip per projectar la feina que es fa si es té la voluntat de fer-ho. Aconseguir bones aportacions del filial amb l’equip a segona A fa més fàcil i més econòmic planificar el primer equip. El Barça té l’exigència de rendibilitzar el futbol formatiu amb aportacions per al primer equip cada temporada sense renunciar al seu estil. El filial hauria d’estalviar-se fitxatges que trenquen la mitjana d’edat i apostar pels joves de la casa, sense que això sigui contradictori amb el manteniment de la categoria que ara s’aguanta d’un fil. El Barça té l’exigència de guanyar títols. A totes les categories es reclama que els futbolistes blaugrana aprenguin a competir, que treballin els valors de l’esport sense oblidar-se de guanyar. I combinar-ho no és gens fàcil. És la feina dels entrenadors que no poden deixar de banda la formació.

Ara es parlarà del rendiment d’alguns jugadors per pensar a traspassar-los i incorporar-ne de nous per refer l’equip. Com sempre, es faran mil especulacions públicament i es parlarà del fet que si el Barca ha guanyat set de les últimes deu lligues disputades se sap que en la copa d’Europa el Real Madrid ha arribat consecutivament a tres finals en les tres últimes temporades. Tenen molt mèrit aquestes set lligues. Jo diria que més. És obvi, indiscutible, però els blancs llueixen en el seu currículum aquestes finals europees amb molt patiment i ben poc lluïment. Al cap del temps, a l’estadística freda, mai no s’especifica com s’hi ha arribat. Ni els cops... de sort que han tingut els blancs. Sigui com sigui, els campions de lliga no tindran passadís. És la torna de no fer-lo al Real Madrid per haver guanyat el mundial de clubs. Transcendent. Molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)