Opinió

Explicar-se

Els mitjans han relatat les estretors que venen però es troba a faltar una versió oficial

El president i màxim accionista de l’Espanyol, Chen Yansheng, ha tornat a la Xina després d’estar-se uns dies per aquí. Des que va assumir la propietat del club, de les quatre o cinc vegades que ve a Barcelona durant la temporada, una ho fa gairebé sempre ara, coincidint amb el final de curs. Aquest cop, però, l’empresari xinès s’hi ha estat més dies, no només per fer balanç de la temporada sinó també per traçar les línies mestres tant esportives com econòmiques de la pròxima, conscient que el club es troba en un moment que pot ser clau, amb un nou director general operatiu i amb canvis a l’organigrama esportiu.

Ja sé que quan va prendre possessió del càrrec el moment pel qual passava l’Espanyol era molt més delicat. Per sort el club ja no es troba en una situació econòmica crítica però durant aquest últim any, i sobretot després de les expectatives creades per ell mateix des de la seva arribada, els aficionats i socis s’han anat carregant de dubtes, incerteses i molts interrogants que estaria bé que s’intentés explicar.

Després d’un primer curs il·lusionant i carregat d’expectatives, l’actual temporada no només ha estat irregular i decebedora pels resultats esportius sinó també pel futur econòmic que sembla que li espera a l’entitat. Si bé els mitjans de comunicació han explicat que s’haurà d’estrènyer el cinturó per confeccionar la plantilla de la temporada que ve, que s’hauran de fer vendes per quadrar els números, i algunes de doloroses, i que les expectatives d’anar a la Champions a mitjà termini s’aparquen, el club no ha donat gaires explicacions de manera oficial.

Els aficionats saben que el límit salarial del club condiciona, que els dos primers anys es van fer unes despeses en salaris excessives i que ara s’està pagant que la borsa xinesa no està com dos anys enrere i que el govern d’aquest país ha posat el fre a les inversions que els empresaris poden fer a l’exterior. Però tot això ho han sentit gairebé només a través dels mitjans de comunicació. Hauria estat bé que el club, i especialment el seu president, haguessin donat algunes explicacions. No critico la tasca de Chen Yansheng, que em sembla molt positiva, sinó que em fa l’efecte que una mica d’informació directa hauria estat bé. Sobretot perquè els aficionats sàpiguen de primera mà quin és l’estat de l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)