Opinió

Segona divisió, un niu d’històrics

Són partits que es decideixen per detalls mínims que separen sovint la glòria del fracàs

Generalment ens referim a la segona divisió del futbol espanyol com l’infern. Tendim a jutjar-la des d’un vessant gris, gairebé apocalíptic, compadint-nos dels equips que hi participen. Una categoria en què els partits es decideixen per detalls mínims, en l’estreta franja que separa la glòria del fracàs. La reflexió senzilla és dir que és una competició avorrida en què costa veure futbol de qualitat. Últimament, però, el segon esglaó del futbol espanyol s’està convertint en un espectacle per gaudir setmana rere setmana. Aquesta temporada que ha finalitzat ha estat elèctrica: quan quedava un mes de competició hi havia 11 candidats per assolir un ascens que s’han endut Rayo Vallecano, Osca i Valladolid. Partits d’infart a tots els racons, lluites aferrissades per ascendir de categoria, accedir al play-off d’ascens o evitar baixar de categoria. De cara a l’exercici vinent, per si no n’havíem tingut prou, la cosa pinta d’allò més bé amb un reguitzell d’equips amb molta història al darrere que començaran a l’agost una carrera llarguíssima, gairebé una marató, per estar a la primera divisió.

Si fem una primera ullada, ens adonem que no hi ha cap filial entre els 22 conjunts que conformaran la categoria. Han tornat, després d’un any a segona B, dos equips amb molta trajectòria com són el Mallorca i l’Elx. També hi serà l’Extremadura, després de la seva refundació, posant la representació d’un equip extremeny en categoria professional després de més d’una dècada buida. Grans capitals de província com ara Granada, Saragossa, Pamplona, Tarragona, Gijón i Oviedo tindran equips històrics en la categoria.

A tots aquests al·licients, hi hem d’afegir els tres equips que baixen de la primera divisió i volen tornar al paradís com abans millor: Deportivo, Las Palmas i Màlaga, aficions acostumades a passejar per la catifa vermella que hauran de sobreviure com a mínim una temporada embrutant-se els peus de fang. Altres equips amb una llarga història en el futbol nacional, com ara Tenerife, Almeria, Cadis, Còrdova i Numància, també lluitaran per pujar un altre esglaó, convertint la segona divisió en un niu d’equips històrics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)