Opinió

Manen les imatges

Hi ha gent de futbol que refusa el VAR. No s’hi poden negar, perquè no desvirtua res i en l’alta competició hi ha d’haver sempre els millors recursos

Els àrbitres decideixen. Miren i tornen a mirar. Imatges endavant i endarrere. Comenten les jugades. I decideixen. No fa mal. Al contrari. Fora dubtes. Hi ha entrenadors i jugadors que rebutgen qualsevol innovació i progrés en el futbol de sempre. Hi estan en contra. El videoarbitratge decideix penals, fores de joc... Jutja accions i es pot equivocar menys que els àrbitres. Ho haurien d’agrair. Determina un repartiment més just de les decisions que es prenen. En aquesta copa del món es xiulen més penals que mai. Es manté el criteri discrecional dels àrbitres, que tenen el suport del videoarbitratge. Els àrbitres mantenen l’autoritat, el criteri i també la possibilitat d’equivocar-se. Si els àrbitres no veuen accions que s’haurien de castigar o tenen dubtes, els altres àrbitres que són a l’estadi envoltats de pantalles i tecnologia poden repassar les imatges i oferir-li el seu parer. Ells també poden consultar les imatges. Sempre és millor estar informat. És una manera de posar fi a la impunitat. El VAR en aquesta copa del món ha incidit directament en resultats definitius i posa al dia un esport que mai ha volgut tenir l’acompanyament de la tecnologia. Ens estalviem fer bullir l’olla amb polèmiques innecessàries i tertúlies cridaneres sense cap més motiu.

Encara que sembli estrany, hi ha gent del futbol de sempre que refusa la presència del VAR. Es queixen que es retarda el joc durant la presa de decisions. No s’hi poden negar. No desvirtua res. A l’alta competició es reclamen sempre els millors recursos per a tots els àmbits de l’esport. Atencions mèdiques als jugadors amb els millors recursos, presència de psicòlegs, recuperadors físics, tecnologia, estadística, anàlisi... amb tots els mitjans possibles. Cada cop més. Ara els futbolistes se senten més vigilats abans de començar els partits però aviat s’obliden de les càmeres que els segueixen durant els noranta minuts. Si hi ha alguna protesta, ràpidament es reclama que es mirin les imatges. A més d’un segur que l’avergonyeixen. I el VAR ens estalvia també més d’una injustícia. S’ha vist que al VAR li costa expulsar estrelles. El VAR perdona una expulsió a Ronaldo. No podia ser perfecte. Qüestió de criteris, Cristiano es va salvar. Sempre decideixen els àrbitres. Ara també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)