Opinió

El rei, abans que els esportistes

Però sempre, tots els medallistes, des de Mireia Belmonte fins a Lydia Valentín, han tingut la piulada fixada del Borbó al davant

En l’esport, el primer de tot, els grans protagonistes, els que han de merèixer tota l’atenció, són els esportistes. Imagino que no hi ha ningú que gosi discutir aquesta afirmació. En els Jocs Mediterranis que s’han disputat a Tarragona i diferents subseus han passat tantes coses extraesportives que en moltes ocasions ha fet la impressió que el que menys importava era el que feien els esportistes. Els mitjans n’hem tingut part de culpa, però en un esdeveniment on hi ha tantes coses que van més enllà de l’esport, hi ha coses que no es poden obviar. Però els mitjans no hem estat els únics que, de vegades, hem pecat.

I ara és el moment en què cal explicar la imatge que acompanya aquest article. És una captura de pantalla de la piulada que el Twitter del Comitè Olímpic Espanyol (COE) té fixada, com es pot observar, des del 13 de març. Una piulada de la 12a edició de la gala del COE, en què es va homenatjar els esportistes espanyols que van pujar al podi en els Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. En aquells Jocs, l’ara rei d’Espanya i llavors príncep d’Astúries, va ser el banderer de l’equip espanyol i també va rebre un reconeixement en l’esmentada gala del COE. El 13 de març del 2018, per al COE va ser més important el rei que els esportistes.

Tres mesos després, segueixen igual. El tuit continua fixat –i amb poc èxit, si mirem les dades–. Qualsevol que entri al Twitter del COE, el primer que veu és el rei i el president del COE, Alejandro Blanco, rendint-li acatament. Potser és que des d’aquell dia no ha passat res més important en l’esport espanyol. Tampoc en els últims dies, en què l’equip espanyol, el del COE, ha guanyat 122 medalles, 38 d’or, en els Jocs Mediterranis. Durant els deu dies de competició el COE ha destacat totes i cadascuna de les actuacions dels esportistes espanyols a Tarragona. Amb tanta eficiència com efusió. No n’esperava menys. Però sempre, tots els medallistes, des de Mireia Belmonte fins a Lydia Valentín, han tingut la piulada fixada del Borbó al davant. Alejandro Blanco ha demanat respecte per als esportistes davant del que ha anomenat anècdotes i que els Jocs Mediterranis són una competició que s’ha de valorar més, però ha mantingut el rei allà on havien d’anar els esportistes. El primer dels espanyols, el primer dels esportistes. I sí, la delegació del COE ha guanyat 122 medalles, 40 més que el 2013, però 30 menys que el 2005, a Almeria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)