Opinió

Pròrroga i penals

Jugar un partit amb pròrroga representa 120 minuts a tota intensitat física i mental, i a vegades cal afegir-hi els penals

Hem arribat a unes semifinals del mundial una mica sorprenents perquè no hi són favorites com Alemanya, el Brasil i, a certa distància, l’Argentina, Espanya o Portugal. Això sí, els semifinalistes disputaran merescudament els millors llocs del mundial. França i Anglaterra han sigut campiones i Bèlgica o Croàcia podrien ser-ho. La resistència de seleccions menors a ser eliminades ha implicat un esforç extra a les altres. En aquest punt les cames pesen molt, per tota la temporada, però la il·lusió dels jugadors és alta. Jugar un partit amb pròrroga de mitja hora representa 120 minuts a tota intensitat física i psicològica, a la qual a vegades cal afegir els penals. El llançador de penals ha de tenir, qualitat a banda, una sang freda inqüestionable. Granqvist (38), capità de Suècia, ho va demostrar marcant en dos partits diferents. Un dels destacats va ser Rakitic llançant l’últim de les tandes contra Dinamarca i Rússia, que va permetre arribar a les semifinals. Per batre un porter que fa tot el possible per descontrolar el llançador –obrir i tancar braços, córrer lateralment...– necessites tenir nervis d’acer com el croat i barcelonista Rakitic. Diumenge, la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)