Opinió

De golejada en golejada

Les seleccions que no tenen nivell per jugar amb les millors, que s’apleguin en un campionat B i vagin progressant

Barcelona és aquests dies l’escenari del campionat d’Europa de waterpolo, tant en dones com en homes. Aquestes competicions, que en teoria apleguen les millors seleccions del vell continent, tenen una cosa en comú: hi ha unes quantes seleccions que no hi haurien de ser. Per què? Perquè no tenen prou nivell. En el torneig femení, en les dues primeres jornades de competició hem vist tot un seguit de resultats indignes d’una competició que, per definició, aplega els millors: 35-4, 32-5, dos 27-2, 21-1, 21-2 i 20-2. En homes, en la primera jornada tampoc es van quedar curts: 27-1, 21-4 i 14-1.

Al costat d’aquestes golejades també hi ha partits molt disputats, amb marcadors ajustats. No dubto pas de l’interès d’aquests campionats. Tot el contrari. Quan les seleccions femenines d’Espanya, Hongria, Rússia, Itàlia, Holanda o Grècia o les masculines de Sèrbia, Croàcia, Itàlia, Hongria, Montenegro, Grècia o Espanya es veuen les cares, hi ha emoció i espectacle. Del gran. El problema és que la fórmula no funciona. L’europeu femení el juguen dotze seleccions des de l’edició del 2016. Aquell any també vam tenir partits que van acabar amb grans golejades (31-2, 29-0, 29-3, 28-7, 26-3, 25-0), fins i tot en els quarts de final (19-2 i 18-6). Entre els anys 1999 i 2014, l’europeu femení el van jugar només vuit seleccions. El 2014 trobem tres golejades (18-4, 18-6 i 16-5), però res a veure amb el que estem veient ara a Barcelona. Tinc clar que és positiu que com més seleccions juguin un campionat, millor, però encara tinc més clar que no s’hi val tot. Les seleccions que no tenen nivell per jugar amb les millors, que s’apleguin en un campionat B i vagin progressant. Realment algú pensa que les seleccions que reben vint o trenta gols per partit aprenen alguna cosa en aquests enfrontaments? No hem vist prou partits en què hi ha equips que deixen passar el temps de possessió i acaben cedint la pilota, com més lluny de la seva porteria millor, per evitar rebre més gols? A algun aficionat del waterpolo, per incondicional que sigui d’aquest esport, li agrada això? De cara a la promoció és evident que queda millor muntar un campionat amb dotze seleccions que no amb vuit, però esportivament parlant no serveix de gaire res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)