Opinió

Set campionats europeus de cop

Què passa amb els campionats d’Europa dels anys 2019, 2020 i 2021, mentre no arriba el 2022, quan es repetiria l’operació?

L’esport reglamentat com el coneixem comença a finals del segle XIX, esclata al segle XX i ara al segle XXI no para de buscar maneres de reinventar-se. Des que tot l’esport de competició es va convertir en un immens negoci amb els Jocs Olímpics com el gran i principal aparador, que les federacions internacionals, amb els patrocinadors i les cadenes de televisió, no han parat de crear més i més competicions. I si no les han creat, les reconverteixen, o intenten reconvertir-les, per mirar de vendre d’una altra manera els campionats de tota la vida.

En els propers dies viurem un gran exemple d’aquest intent de rentat de cara a competicions esportives històriques. Set federacions europees –atletisme, natació, ciclisme, gimnàstica, rem, triatló i golf– s’han posat d’acord entre elles i amb la Unió Europea de Radiodifusió (UER) perquè l’edició del 2018 dels seus campionats es disputi pràcticament al mateix temps i gairebé a la mateixa ciutat. L’atletisme es disputarà a Berlín i la resta d’esports, a Glasgow. I seran quasi simultanis, perquè entre els dies 2 i 12 d’agost sempre hi haurà dos o tres d’aquests esports en competició al mateix temps. Diuen els promotors que serà com uns petits Jocs Olímpics. Dies enrere, el seu promotor, Paul Bristow, deia que ho havien analitzat i havien arribat a la conclusió que si aplegaves entre sis i vuit esports obtenies un valor afegit; si ho feies amb entre vuit i 16 esports, obtenies valors, però també despeses, i amb més de 16 esports, el que fas és afegir despeses a la competició. Si ells ho diuen, m’ho crec.

El que no acabo de veure és que això es faci cada quatre anys, quan els campionats d’Europa de ciclisme, gimnàstica artística, rem, triatló i golf es disputen cada any i els d’atletisme i natació, cada dos anys. Què passa amb els campionats d’Europa dels anys 2019, 2020 i 2021, mentre no arriba el 2022, quan es repetiria l’operació? Aquests campionats serien menys importants? Que no hem vist per televisió –amb més o menys cobertura, en obert o de pagament– els europeus d’atletisme, natació i la resta d’esports en els últims anys? La novetat és que haurem de repartir el temps i l’espai entre l’atletisme i la natació? I tampoc serà cap novetat, ja va passar el 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)