Opinió

Messi, amb la fam intacta

No soc cap ingenu i sé perfectament que les condicions contractuals és una de les grans qüestions a tractar quan s’està enmig d’una renovació. I, possiblement, la més important en la majoria de futbolistes que omplen les plantilles dels diversos clubs d’arreu del món. Leo Messi, que en els últims anys ha signat un munt d’ampliacions i millores contractuals, no és aliè a reivindicar cobrar més diners quan reafirma el seu vincle amb el club, però la seva gran preocupació quan l’han cridat a oficines era saber si el club li podria garantir un equip competitiu per aspirar a tots els títols. Messi, com el millor jugador del món que és, ja sap que sempre serà el més ben pagat de tots i, per tant, li preocupen temes d’índole esportiva. Estar rodejat d’una plantilla que aspiri a tot sempre ha estat una de les seves prioritats perquè sap que sense companys de nivell aixecar títols i lluitar per la Bota i la Pilota d’Or sempre li serà més difícil.

Si Messi està content, és feliç i se sent motivat, les possibilitats que les coses vagin bé al Barça creixen de forma exponencial. I en l’inici d’aquesta temporada, els barcelonistes tenen motius més que suficients per sentir-se esperançats que es viurà un bon any després d’escoltar les primeres paraules del que ja és el primer capità del FC Barcelona després de la marxa d’Andrés Iniesta. El discurs de Messi durant la presentació oficial de l’equip va ser il·lusionador per a tothom. Sense discussió. Primer, per als companys, perquè van poder comprovar com malgrat la marxa del manxec, l’equip no es queda sense lideratge i que Messi ha assumit el rol de capità amb una responsabilitat fora de qualsevol dubte. També perquè van veure l’argentí motivat, convençut que tenen les eines suficients per afrontar la temporada amb optimisme. I si Leo està esperançat, la resta es contagia. El mateix serveix per a Ernesto Valverde, que afronta el seu segon any a la banqueta amb la pressió d’intentar millorar el doblet aconseguit la temporada passada i sobretot esborrar el regust que va deixar l’eliminatòria europea contra el Roma. Pel tècnic, veure com la seva principal figura està endollada i amb ganes de seguir el camí dels èxits deu tranquil·litzar, i molt. També devien quedar molt il·lusionats els quatre fitxatges que ha fet el club aquesta temporada perquè Messi va beneir la seva arribada i les seves qualitats públicament des de la gespa del Camp Nou. L’argentí es va mostrar convençut que amb ells poden guanyar-ho tot, i va fixar un objectiu principal: la Champions. I així podem seguir fins a la directiva i l’afició. Tot l’entorn blaugrana va quedar tranquil en veure que Messi té ganes, que manté la seva fam de títols intacta.

I de les paraules el dia del trofeu Joan Gamper, als fets de la primera jornada de lliga. Ja en el primer partit, el 10 del Barça va ser decisiu en l’estrena de l’equip contra l’Alavés amb el seu primer doblet de la temporada i fent el gol 6.000 de l’equip en la història de la lliga. Un gol de falta espectacular sorprenent tothom xutant ras, després d’adonar-se que els jugadors rivals havien saltat en una falta anterior, i un altre a les acaballes quan tothom menys ell pràcticament ja es conformava amb el 2 a 0 que hi havia al marcador. Però ja se sap que Messi sempre en vol més i que un gol en una lliga que es pressuposa ajustada, un gol pot acabar sent decisiu per al desenllaç final. Messi està motivat i té la voracitat intacta. Disfrutarem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)