Opinió

Talent precoç

Jugadors del mig del camp amb una maduresa impròpia de la seva edat: Marc Roca, Rodri Hernández i Fran Beltran

Generalment, en el futbol qui més llueix és el golejador. Aquell que perfora les xarxes de les porteries rivals habitualment és objecte d’elogis constants. La realitat, però, és ben diferent. En un esport d’equip, com en tota activitat en grup, cada participant hi té un rol necessari per al funcionament de tot el conjunt. Griezmann no podria exhibir-se si Oblak no fos capaç de mantenir la porteria a zero tants minuts. Benzema ha iniciat la temporada com un cicló, però a la base de cada jugada el Madrid sempre troba en Toni Kroos la pausa per atacar amb ordre. Els espais que troba Leo Messi en la franja central molt sovint apareixen perquè Jordi Alba obre el camp i obliga les defenses a estirar-se massa.

Al futbol modern hi ha una figura especialment cotitzada. Un tipus de jugador híbrid, capaç d’organitzar el joc del seu equip i, alhora, donar equilibri quan la pilota està dominada pel rival. A la lliga, competició especialment agraïda amb el bon tracte de la pilota, ha sorgit una nova fornada de centrecampistes que afronten el repte de fer el salt de qualitat definitiu. La passada campanya va ser nefasta per a Marc Roca. Amb Quique Sánchez Flores, el migcampista de Vilafranca va disputar tan sols 100 minuts de lliga, un partit i escaig. L’arribada de Rubi ha estat una benedicció per al jove talent de l’Espanyol, ara peça fonamental en aquesta nova filosofia de toc dels periquitos.

Rodri Hernández va aterrar a primera divisió amb un repte duríssim: ocupar el lloc d’un gran jugador com Bruno Soriano al Vila-real. La passada temporada, Rodri va excel·lir al davant de la defensa grogueta. Fort físicament, sempre ben col·locat, amb capacitat per robar la pilota i una tècnica depurada, va fer el salt a l’Atlético i ja s’ha convertit en un fix de la selecció espanyola amb només 22 anys. La gran novetat d’enguany és Fran Beltran. Eina indispensable en l’ascens del Rayo, ha volat cap a Galícia a canvi de 8 milions d’euros. El Celta suma set punts sobre nou possibles en una arrencada de curs espectacular amb Mohamed a la banqueta. Tota la qualitat ofensiva de l’equip ve dirigida des del centre del camp per Fran Beltran, un nano de 19 anys que ja s’ha fet amo i senyor del centre d’operacions dels de Vigo en només tres jornades. Centrecampistes joves que juguen amb una maduresa impròpia de la seva edat. Marc Roca, Rodri Hernández i Fran Beltran: talent precoç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)