Opinió

La subhasta que s’aproxima

Com en cada aturada de seleccions, les informacions que fan referència a opcions de mercat han tornat a ocupar un espai important en les planes dels diaris i les tertúlies dels programes de ràdio i televisió esportius. I amb dos noms principals a sobre la taula, els de dues de les grans promeses –o podem dir ja realitats?– holandeses, Frenkie de Jong, de 21 anys, i Matthijs de Ligt, de 19. Les perles de l’Ajax s’estan convertint aquests últims dies en els protagonistes de l’actualitat del Barça, que està molt interessat a aconseguir els serveis de tots dos futbolistes de cara a la temporada vinent, i en el cas de De Ligt, el central, fins i tot no es descarta intentar portar-lo en el mercat d’hivern tenint en compte els problemes a la defensa amb Umtiti lesionat i amb la sempre incògnita de Vermaelen, que de moment ja estarà una mica més d’un mes de baixa. Overmars, però, s’hi ha negat en rodó.

La qualitat d’aquests dos jugadors està fora de qualsevol dubte. Malgrat la seva joventut, fa temps que ho demostren en l’Ajax, i no són pocs els tècnics i responsables de les diverses direccions esportives dels grans clubs europeus que els tenen en la seva agenda. S’haurà de moure bé i ràpid la secretaria tècnica del Barça liderada per Abidal perquè si Matthijs de Ligt i Frenkie de Jong continuen jugant com ho estan fent seran multitud els equips que picaran a les portes de l’Ajax per intentar fitxar-los. Overmars ja es frega les mans perquè el club holandès ja fa molt de temps que es va convertir en un club venedor i que amb aquestes dues peces pot arribar a ingressar una barbaritat de diners. La subhasta per tots dos es preveu històrica. I en un mercat disparat com l’actual, ja no diguem. Si fem una breu anàlisi de la plantilla actual del Barça, la prioritat hauria de ser De Ligt, perquè de centrals dretans només hi ha Piqué, que ja comença a tenir una edat, i la temporada vinent Vermaelen ja no hi serà. El de l’Ajax té qualitat de sobres i el seu perfil encaixa perfectament en el que busca el Barça en un central. Sap anticipar, té una bona sortida de pilota des del darrere, juga amb el cap alçat, té personalitat i malgrat la seva envergadura pot trencar línies de pressió amb conduccions, no està mancat de velocitat i és bo en la col·locació.

Frenkie de Jong també és un migcampista especial. I total. Pot jugar de Busquets, d’interior i en alguna ocasió se l’ha vist de central i tot. En els seus inicis tenia un perfil més ofensiu, però amb el pas dels anys ha anat madurant i adquirint més qualitats per assumir més rols. Encaixaria perfectament en el Barça, que ha reconegut obertament que és un dels seus objectius pel 2019, però és també qui té més ofertes i el seu preu es dispararà una barbaritat. A aquest problema, cal afegir-hi que al centre del camp l’equip ja està sobrepoblat i, per tant, la direcció esportiva haurà d’asseure’s i tenir les idees molt clares perquè caldrà tornar a donar baixes en aquesta posició. Hi ha Busquets, Rakitic, Arthur, Arturo Vidal, Denis Suárez, Rafinha, Samper i Aleñá, i en ocasions juguen com a interiors Sergi Roberto i Coutinho. I des del planter pressiona el talent pur de Riqui Puig. Així que Pep Segura, Abidal i Planes hauran d’aclarir amb quins jugadors compten i amb quins no, perquè caldrà posar-los en el mercat per intentar aconseguir una part de la inversió que caldrà fer si es vol anar a la subhasta que s’aproxima amb plenes garanties.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)