Opinió

La rebel·lió dels modestos

Aquesta temporada, però, la cosa s’ha encetat més divertida del que és habitual

Ja hem esgotat més d’un quart de lliga. Ja s’han jugat deu jornades del campionat de la regularitat. La tònica general en l’última dècada és l’hegemonia del Barça, amb set títols sobre els deu possibles. Una altra característica de la competició en l’època més recent és la dificultat dels equips de pressupostos mitjans o mitjans baixos d’apropar-se a les posicions capdavanteres.

Aquesta temporada, però, la cosa s’ha encetat més divertida del que és habitual. El Barça segueix encapçalant la taula classificatòria, sí, però ha perdut punts contra rivals com ara el Leganés i el Girona. Hi ha un bon grapat d’equips que volen trencar la tònica dels últims temps, que lluiten per rebel·lar-se contra el poder establert. Abelardo va arribar la temporada passada a Vitòria en un moment de màxima urgència. El Deportivo Alavés estava enfonsat en la classificació, però el preparador asturià va capgirar la situació. Enguany, El Glorioso és segon en la lliga gràcies a un futbol de contraatac i una fe infrangible que li ha donat punts importants en els últims instants dels partits. Quan Rubi va arribar a l’Espanyol, la cosa no pintava gaire bé. Sense Navarro, Aarón i, sobretot, Gerard Moreno, el rendiment de l’equip era tota una incògnita. L’entrenador català va donar el protagonisme a la pilota, va col·locar els galons a virtuosos com Marc Roca, Darder i Sergio García, que són els motors d’un equip que ha trobat en Borja Iglesias el seu nou depredador de l’àrea. A Valladolid tot és alegria ara mateix. Finalment Ronaldo Nazario es va fer càrrec del club i el primer que va fer va ser renovar el seu entrenador, Sergio González. Des de llavors, els castellans estan imparables: sis partits sense perdre, essent una de les millors defenses del campionat. Un equip menys ordenat que els anteriors però trepidant en el seu joc és el Llevant de Paco López. El preparador que va exercir d’home miracle la darrera temporada ha redirigit el rumb en aquesta després d’un inici turbulent. Ha sabut Paco López modificar el seu esquema per donar llibertat a les seves grans figures. José Luis El Comandant Morales és el líder d’un equip que ja acumula quatre victòries consecutives. Quatre equips sense els recursos dels grans transatlàntics de la competició, amb entrenadors molt valents i preparats, aporten emoció a la lliga més emocionant que es recorda. Una autèntica rebel·lió dels modestos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)