Opinió

Sense excuses

El club segurament s’ha equivocat amb aquestes mesures, però els jugadors i tècnic no en tenen pas la culpa, i per ara la feina l’estan fent, i molt ben feta

De tots els horaris possibles que hi ha per jugar un partit de la lliga espanyola, estarem d’acord que el pitjor de tots és el del dilluns a les nou del vespre. És un dia feiner i, entre una cosa i l’altra, el partit s’acaba cap a les onze i l’endemà cal llevar-se d’hora per tornar-hi.

Per tant, es pot entendre que els aficionats dels equips que els toca jugar més sovint en dilluns es queixin. Per bé que també s’hauria de tenir en compte que si la lliga es juga en aquests horaris és perquè així ho accepten tots els clubs per exigències de les televisions que en tenen els drets i que, com a contraprestació, paguen unes gens menyspreables quantitats econòmiques. Uns diners que, com tothom sap, suposen un percentatge considerable del global dels ingressos d’aquests clubs al cap d’una temporada. En aquest sentit és normal que l’assistència als estadis per veure aquests partits en directe sigui més baixa si ho comparem amb els que es juguen els caps de setmana i fins i tot els divendres.

Però jugar un dilluns, i a sobre amb pluja, com va passar a l’Espanyol aquesta darrera jornada davant l’Athletic Club tampoc ha de ser una excusa per explicar la pobra afluència d’aficionats al camp, perquè tot plegat estem parlant d’uns quatre o cinc mil espectadors menys que en els altres partits que el club blanc-i-blau ha jugat aquesta temporada com a local un dissabte o un diumenge.

El problema de l’Espanyol amb la baixa assistència a l’estadi no és per culpa dels dilluns sinó per altres motius. Fa temps que una part de l’aficionat blanc-i-blau, tret dels disset o divuit mil incondicionals que hi van sigui quan sigui i faci el temps que faci, no respon.

És cert que el paper de l’equip els últims anys no hi ha convidat i, a sobre, la decisió aquest any d’augmentar el preu dels abonaments, encara menys. Però també és veritat que la trajectòria de l’equip en aquest inici mereix un vot de confiança molt més gran per part dels seguidors de l’Espanyol que cada cop que tenen partit a casa es repensen si hi van o no, a veure’l.

El club segurament s’ha equivocat amb aquestes mesures preses, però els jugadors i el cos tècnic del primer equip no en tenen pas la culpa, i per ara la feina l’estan fent, i molt ben feta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)