Opinió

Sempre Cruyff

Els entrenadors saben que per convèncer els jugadors del que volen que facin és determinant que els acompanyin els resultats

Si perdre no agrada, perdre amb la teva manera de fer i de jugar que et permet anar pel món amb el cap ben alt i aconseguint grans resultats, encara menys. El debat continua obert més que mai. El Barça actual és fluix defensivament. Li marquen massa gols i pateix molt sense pilota. I a més li costa molt recuperar-la. Són les sentències que ara s’escolten i s’escriuen. I s’argumenten. El tècnic del Betis, Quique Setién, fa temps que estudia, des de l’admiració i el reconeixement, tot allò que Cruyff i els seus deixebles més avantatjats treballen de l’ideari de l’holandès en els seus equips. Ell s’ho creu. És militant del cruyffisme més decidit. I com qui no vol la cosa ho aplica al seu equip malgrat les crítiques que li cauen, no pel joc que fa sinó pels resultats que fins ara ha tingut. Exercir el cruyffisme al Camp Nou a pit descobert i contra el Barça, sense por, amb determinació i sense cap mania ha provocat que l’equip andalús aconsegueixi la victòria més sonada dels últims vint anys a l’estadi barcelonista. Li ha servit per acabar de convèncer els seus, els més indecisos que es pot atacar els punts febles del Barça amb les mateixes eines futbolístiques que els permeten lluir un futbol agraït per l’espectador i que sovint apliquen els blaugrana. El que no s’agraeix per part blaugrana és el resultat advers. I contundent. Ara escric això i fa ben poc els tres entrenadors dels equips catalans de primera parlen de Cruyff i del seu futbol. I ho fan molt millor. Haurien pogut convidar Quique Setién. Segur que no hauria estat un convidat de pedra. Hauria pogut lluir els seus coneixements i treure els apunts que fa temps que va agafant. Els entrenadors saben que per convèncer els jugadors del que volen que facin és determinant que els acompanyin els resultats. També saben que s’ho han de passar bé amb la pilota. Tot plegat els genera ben pocs dubtes i els fa creure en el que fan. I acaben com a grans defensors del projecte futbolístic que es planteja. Els tècnics han d’utilitzar aquests arguments amb convenciment. Amb maneres de fer diferents però amb un mateix objectiu. A la resta de mortals ens cal una mica més d’esforç i insistència per fer valer aquests plantejaments. Johan Cruyff en tenia prou amb un: ho deia ell. Cap dubte. Tots convençuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)