Opinió

Caldrà posar-hi els cinc sentits

Sempre que hi ha un sorteig de la Champions hi ha els barcelonistes que volen que toqui un rival complicat perquè asseguren que així l’equip no pot caure en cap excés de confiança i que tard o d’hora t’has de trobar amb els millors equips si vols acabar aixecant el títol. D’altra banda, n’hi ha d’altres que prefereixen enfrontar-se a equips de menys pes per anar superant eliminatòries amb el menys desgast possible. Per exemplificar-ho, els primers haurien volgut que en el sorteig hagués tocat el Liverpool i els segons haurien posat una espelma perquè fos el Schalke 04 l’oponent en els vuitens de final. Al final, ni l’un ni l’altre, i el rival dels blaugrana serà l’Olympique de Lió, el tercer classificat en la lliga francesa i un equip amb prou arguments per complicar-te la vida si no s’està a l’altura de la competició. Però sembla evident, i seria absurd negar-ho, que des de Barcelona estan prou contents amb l’emparellament i que les preocupacions estan més del costat francès. Aquesta és la realitat avui dia. Els de Valverde, i no passa res per dir-ho, són els favorits per plantar-se als quarts de final. La història també fa costat al Barça perquè dels sis precedents que hi ha entre els dos conjunts el balanç és favorable, amb quatre victòries i dos empats. En els vuitens de final de la temporada 2008/2009, els blaugrana ja els van eliminar de la competició després de golejar-los al Camp Nou. Messi, Piqué i Busquets van viure aquella eliminatòria.

Això no vol dir, però, que sigui fàcil. Tot estarà en mans del Barça. Si no hi posa els cinc sentits, l’eliminatòria pot ser més igualada del que en aquests moments pugui semblar. El Lió ja no és aquell dominador de la lliga francesa d’anys enrere pel creixement econòmic del PSG després de l’arribada del xeic, però és un bon equip, amb un bon contraatac i que en aquesta lligueta ja va ser capaç de guanyar el Manchester City de Pep Guardiola, amb qui ha competit fins al final per la primera plaça de grup. També tothom donava per fet que el Roma no seria rival després del 4 a 1 de l’anada i després va passar el que va passar. Una derrota que va coure, i molt, a la directiva del FC Barcelona i que fins i tot en algun sector d’aquesta es va crear una desconfiança cap al cos tècnic comandat per Ernesto Valverde. Europa no perdona, i si el Barça vol passar contra l’Olympique de Lió haurà d’estar a un bon nivell, sent efectius en atac però també contundents i sòlids en defensa per evitar encaixar tants gols com en aquesta temporada en la lliga. En la Champions, això sí que és cert, l’equip ha ofert la seva millor cara, sobretot contra el Tottenham a Wembley i contra l’Inter a Milà. Messi té entre cella i cella tornar a aixecar l’orelluda, i això és el millor argument per ser optimistes. Els jugadors saben que aquest any toca triomfar a Europa, on no es regna des del 2015, i encara cou més veure com l’etern rival, el Real Madrid, ha aixecat els tres últims títols.

El que ha de fer el Barça ara és continuar progressant, anar-se afinant en totes les línies per arribar al primer partit d’aquesta eliminatòria en el millor estat de forma possible. Mantenir el bon to en la lliga serà també clau per afrontar amb la millor de les garanties el duel contra l’equip francès. El que no hi pot haver de cap de les maneres es relaxació o un excés de confiança. L’equip ja sap què va passar la temporada passada contra el Roma i la decepció que va suposar aquella eliminació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)