Opinió

Els trenta són els nous vint

Es posa el focus en els joves talents i ens oblidem dels futbolistes que van més enllà de la trentena, com si l’edat fos un impediment per lluir-se

En un entorn de constant canvi com en el que vivim, tot gira massa ràpid. No tenim gairebé temps de tastar les sensacions amb calma i, cada cop més, la paciència és una virtut que està quedant en l’oblit. Les noves tecnologies, els nous mètodes, les noves dietes. Tendim a glorificar tot allò que inclou novetat i deixem de banda allò que ja tenim molt vist. Al futbol, una activitat que evoluciona a una velocitat de vertigen, sorgeixen cada setmana un “nou Pelé”, un “nou Maradona” i tres o quatre “nous Messis”. Es posa el focus en els joves talents i ens oblidem dels futbolistes que van més enllà de la trentena, com si l’edat fos un impediment per lluir-se. A la lliga hi ha un grup de futbolistes que es rebel·len davant d’aquesta situació. Futbolistes que sobrepassen els trenta-cinc anys i que se senten més joves que mai. Borja Fernández (38) és tot un rodamon. El migcampista del Valladolid és una de les peces de confiança del seu entrenador, Sergio González, quan el tècnic busca posar experiència i jerarquia sobre el terreny de joc. Pocs jugadors tenen el carisma de Joaquín (37). El futbolista andalús ha sabut com reciclar-se a mesura que les temporades anaven caient, passant de ser un extrem ràpid i hàbil a ser un futbolista que juga en una zona més centrada, canviant regats per assistències de gol. Hi ha un tipus de davanters que, a mesura que sumen anys, van afinant el seu instint depredador. És el cas d’Aritz Aduriz (37), que, tot i les lesions que l’estan perseguint recentment, ha trobat els seus millors registres golejadors ben avançada la trentena. Una de les grans sensacions d’aquesta temporada és el Getafe, un equip que gaudeix d’un davanter letal. Jorge Molina (36), que sap el que és lluitar de valent pels camps de segona B i segona A, ja acumula vuit gols aquesta temporada, demostrant que l’edat és només un nombre. Els pitjors moments de l’Espanyol coincideixen amb els problemes físics de Sergio García (35). El davanter del Bon Pastor ja no exhibeix la punta de velocitat que tenia abans, però ha sabut com incrustar-se entre línies per dirigir els atacs d’un equip blanc-i-blau que necessita la millor versió de Sergio per retrobar el camí de les victòries. Una llista de veterans de la lliga que representen un exemple de constància i de professionalitat. Demostrant que els trenta són els nous vint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)