Opinió

Unanimitat amb De Jong

Sembla que hi hagi unanimitat en el fitxatge del migcampista holandès Frenkie de Jong. Cal considerar l’opinió positiva del seu seleccionador, Ronald Koeman, i dels tècnics del Barça que el volien fitxar. No tinc opinió personal perquè l’he vist jugar molt poc. Però destapo un interrogant quan penso en la unanimitat que també es va produir en el moment de fitxar Coutinho, que, a la fi, no ha satisfet les expectatives que va generar. És un bon jugador que es va incrustant a l’equip, però d’aquí a exigir-li que es posi l’equip a l’esquena quan no juga Messi és, fins ara, exigir-li massa. Això només ho ha demostrat Luis Suárez i, potser en una perspectiva esbiaixada per la qualitat dels oponents, Sergi Roberto en els partits de la pretemporada. Per cert, a Roberto, tant l’entrenador actual com l’anterior, aprofitant-se de la seva polivalència, no sabem si ens l’han limitat, traient-li la projecció que podia tenir. Un creia que una mitja formada per ell, Busquets i Rakitic era la que calia consolidar i els altres actuar com a relleus en cas de sanció, baixa o baixa forma. Ara aquesta hipòtesi es complicarà per l’obligació de donar minuts a un nou fitxatge car com el de De Jong. Tal vegada, com que diuen que és apte per a qualsevol lloc de la mitja, podia anar fent rotacions en els tres llocs.

Una altra pregunta seria, per si Messi no pot jugar en els propers partits, per què no es prova, com va fer Lopetegui encertadament, Sergio Busquets com a punta de rombe a la mitja, amb dos puntes al davant? Potser oxigenaríem l’equip de tanta dependència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)