Opinió

El club dels 10 gols

“No puc prometre una xifra de gols aquesta temporada. El que sí que puc assegurar és que de treball, ganes i ambició no en faltaran.” Aquesta és la resposta que donen la majoria de davanters abans de començar una temporada quan els pregunten quants gols marcaran a la lliga. Evidentment, aquesta resposta és una declaració de cara a la galeria, perquè els davanters viuen del gol i en són ben conscients. Una bona ratxa golejadora dona molts punts a l’equip i, a més a més, revalora un futbolista de manera exponencial. Enguany, hi ha un grup selecte de davanters a la lliga que estan donant un rendiment extraordinari, tot i no ser considerats grans figures futbolístiques. Algun d’ells ha debutat aquesta temporada a la primera divisió i d’altres estan trencant els seus registres golejadors a la màxima competició.

Jaime Mata sap molt bé el que costa arribar a l’elit. Ha hagut de treballar molt fort als camps de segona B abans de perforar les porteries de primera divisió. S’ha convertit en una peça capital per a un Getafe que ara viu en el núvol de les posicions de lliga de campions. Ara, amb trenta anys, ha trobat la maduresa futbolística i acumula ja onze gols i sis assistències en lliga. Un altre futbolista que ha saltat des de la divisió de bronze fins a l’esglaó més alt és Borja Iglesias. El davanter gallec de l’Espanyol ha sabut manegar la pressió de ser el fitxatge més car de la historia del club. El Panda és un exemple de solidaritat en l’esforç i caràcter a la punta de l’atac. Suma onze dianes que estan ajudant l’Espanyol a transformar en resultats un joc de toc i possessió. Jorge Molina és com el bon vi, millora amb el pas del temps. Amb trenta-sis primaveres a l’esquena, l’altre davanter del Getafe es troba en un dels seus millors moments. Ja ha marcat deu gols en lliga, formant una parella letal amb Jaime Mata. El Rayo Vallecano està patint molt aquesta temporada. Quan semblava que havia trobat la seva millor versió, ara torna a encadenar derrotes que li impedeixen sortir de la zona baixa de la classificació. El conjunt vallecà té les esperances posades en un davanter amb un ampli ventall de recursos ofensius. Raúl de Tomás ja ha marcat una desena de gols gràcies als seus potents xuts amb ambdues cames des de mitja distància. Els seus gols mantenen viu el somni de la permanència. La majoria dels focus del Llevant se centren en Morales, el Comandant. A la seva ombra, alternant titularitats i suplències, hi viu un golejador de raça com Roger Martí. El davanter de l’equip granota també s’ha unit al club dels 10 gols en una temporada important per a ell, després d’haver tingut una greu lesió l’any passat. També ha sumat deu gols Iago Aspas, davanter del Celta que sí que considerem una estrella. Cinc futbolistes espanyols que no copsen grans portades ni tenen tant de ressò. Cinc davanters que han hagut de guanyar-se una oportunitat en les categories inferiors i que ara, davant el gran escenari, mantenen intacte el seu instint golejador.

Un exemple de constància que ha acabat donant-los el premi. Mata, Iglesias, Molina, De Tomás i Roger són membres del club dels 10 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)